Урош Рачић и званично на Канарима!

Валенсија позајмила младог везисту до краја сезоне.  Биенвенидо, Уроше! Рачић званично на Тенерифама.

Фудбал 15.01.2019 | 19:40
Урош Рачић и званично на Канарима!
Као што је и најављено, Урош Рачић сели се у Сегунду.

Његов задатак биће да помогне Тенерифеу у борби за опстанак, али и да стекне искуство пошто је за први тим Валенсије одиграо тек 69 минута у утакмици Купа краља (против трећелигаша Еброа 1:0).

Позајмица ће трајати до краја сезоне, саопштили су "слепи мишеви", а клуб са Канарских острва дочекао је 20-годишњег везисту поруком "Добро дошао" на друштвеним мрежама.

Подсетимо, Рачић је у Валенсију стигао прошлог лета из Црвене звезде за 2.200.000 евра.

Тенерифе су тренутно у групи тимова који се налазе на само један бод изнад зоне испадања у трећи ранг шпанског фудбала.

Похвале чланова стручног штаба на Местаљи, али и само 69 минута у првом тиму Валенсије у Куп мечу против Ебра. Јасно је да је Урош Рачић морао да оде и сада се чини да је нашао клуб који ће му пружити шансу да на Пиринејима покаже шта зна. Од данас и званично: Урош Рачић ће до краја сезоне играти на позајмици на Тенерифама.

На први поглед чини се добар избор. Тенерифе се боре за опстанак у Сегунди што је делом наравно и последица мршавог квалитета у играчком кадру што ће рећи да ће Рачић лакше до минута на терену.

Клуб са Канарских острва објавио је да још само лекарски прегледи деле некадашњег везисту Црвене звезде од потписивања позајмице до 30. јуна 2019. године. 

“Тенерифе користе ову прилику да пожеле добродошлицу Урошу Рачићу и пожеле му успех на спортском и приватном плау током боравка у плаво-белом табору“, наводи се у кратком саопштењу на сајту клуба и додаје да ће навијачи бити обавештени када Рачић слеће на Канаре, ако неко пожели да га дочека.

Подсетимо, Рачић је прошле полусезоне био редован у резервном тиму Валенсије у Сегунди Б, повремено је тренирао и са првом селекцијом, али због лоших резултата тренер Марселињо Торал није имао превише простора да га гурне у ватру. На Тенерифама ће бити друга прича.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар