Милојевић доводи “свог” Грка као замјену за Борјана?!

Реалније је на лето.

Фудбал 16.01.2019 | 12:00
Милојевић доводи “свог” Грка као замјену за Борјана?!
Из Црвене звезде су поручили да Милан Борјан није на продају и да су неке понуде за њега одбијене. Њему је понуђен нови уговор вредан 500.000 евра што је више него дупло у односу на оно што тренутно има на Маракани. Међутим, још га није прихватио…

То још није разлог за аларм јер Борјан има уговор до лета 2020. године. Али ако одбије нови уговор, то јесте сигнал да се Звезда баци у потрагу за новим голманом. То би подразумевало продају Борјана, највероватније наредног лета ако сада не дође нека понуда која се не одбија. Иначе, до сада је постојало интересовање за Борјана са Блиског истока, Француске и Гента који је већ нашао новог голмана.

Ако Борјан оде наредног лета, међу стативе Црвене звезде би могао да дође бивши ученик ВладанаМилојевића. Реч је о Андреасу Јанотису (26), грчком голману који је тренутно резерва у Олимпијакосу. Подсетимо, Из Словеније су стизале гласине да је једна од Звездиних идеја и Словенац на голу ПаниониосаМатиц Котник. А сада је у игри и бивши голман Паниониоса…  

Милојевић и Јанотис су имали врло успешну сарадњу у Паниониосу у сезони 2016/17 када је Грк био стандардан на голу тима из атинског предграђа у сезони за памћење. Примио је 20 голова на 28 мечева у првенству и сачувао мрежу мирном у 11 утакмица. Тада је бранио за Паниониос као позајмљен играч Олимпијакоса, касније је прешао у Атромитос, а прошлог лета се изборио за други мандат у Олимпијакосу. Вратио се у Пиреј и сезону започео као први голман Олимпијакоса. Бранио је сваки минут у квалификацијама за Лигу Европе, првих седам кола у грчком шампионату, по један меч у Лиги Европе и Купу Грчке, а онда је склоњен!

Олимпијакос је решио да га казни због одбијања да продужи уговор који му истиче на крају сезоне. Грчки великан му је понудио уговор вредан 300.000 евра по сезони, али Јанотис није прихватио. И одмах је прикован за клупу. Уз поруку да ће у јануару бити продат само ако неко понуди између 400.000 и 500.000 евра за њега.

Како није реално очекивати да стигне таква понуда за играча којем истиче уговор, Јанотис ће вероватно бити на клупи до краја сезоне, а онда бесплатно напустити клуб на крају сезоне. Јанотисов агент јеПредраг Ђорђевић, бивши фудбалер Црвене звезде и легенда Олимпијакоса. Он је наводно већ контактираоМилојевића и представио му Јанотисову ситуацију. Звездин тренер има високо мишљење о Јанотису, али је наводно поуручио да у овом тренутку није реална опција да у јануару опет удруже снаге. Борјан скоро сигурно остаје, а Звезда свакако не би плаћала обештећење за играча који је слободан за шест месеци и који би био резерва.

Међутим, већ следећег лета би могла да буде другачија ситуација. Борјан би могао да напусти Маракану, а Јанотис ће тада бити слободан играч. Милојевић је већ једном погодио са бивим играчем из Паниониоса када је иснсистирао на довођењу Бена и у њему добио можда и најбољег играча тима. Можда би Јанотис могао да настави Беновим стопама…

Интересантно је да Грци као замену за Јанотиса на голу Олимпоијакоса најављују управо Матица Котникакојег Словенци помињу као жељу Црвене звезде. А Котника би на голу Паниониоса требало да замени Звездин бивши голман Филип Манојловић који му је тренутно резерва.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар