ЕК - Томић: Повреде нису оправдање!

Добрић: Сваки поен битан! Тренер Црвене звезде, Милан Томић, каже да бројне повреде кошаркаша не могу да буду оправдање пред важно гостовање Валенсији у Топ 16 фази Еврокупа.

Кошарка 15.01.2019 | 12:45
ЕК - Томић: Повреде нису оправдање!
На листи поведјених су капитен Бранко Лазић, као и пре неколико дана Филип Човић и Марко Кешељ, док су неизвесни Маик Цирбес и Били Берон који излазе из повреда.

"Имали смо против Игокее ситуацију да је Човић повредио колено, није ништа страшно, али ћемо тек вечерас на тренингу видети да ли ће моћи да тренира. Кешељ има проблем са леђима и сигурно неће путовати. За Бранка је познато, а Цирбес и Берон су боље и мислим да ће вечерас тренирати. Нисмо имали од почетка сезоне овакве проблеме, а сада ођедном четири или пет играча. Нисам за правдање јер је мој посао да и када имамо проблеме са повредама нађем решење'', рекао је Томић за клупски сајт.

За Валенсију каже да има екипу састављену од кошаркаша са дугим стажом у Евролиги.

"Имају искуство и знају како да играју утакмице у Топ 16 фази. То је изазов за нас да одиграмо боље него што смо одиграли у Малаги. Успех на утакмици у Валенсији је концентрација 40 минута јер не смемо да имамо падова ни у одбрани ни у нападу", поручио је Томић и издвојио Дубљевића и Томаса из Валенсије.

Крилни кошаркаш Стратос Перпероглу очекује тешку утакмицу у, како је нагласио, бучној атмосфери.

"Валенсија је веома добар тим са дубином у ростеру, морамо да останемо фокусирани током свих 40 минута. Имају одлично попуњен рекет, такође играју много у контранападу и зато морамо да останемо концентрисани. Фаворити су, али борићемо се и покушати да победимо. Научили смо да ако се боримо и показујемо карактер да можемо да победимо било кога"’’, рекао је Грк.

Услед повреда Лазића и Кешеља капитенску улогу у Валенсији имаће Огњен Добрић, који је поручио да му је то додатни мотив.

"Валенсија је фаворит у групи, а у Топ16 фази је свака утакмица веома тешка. Клубови су ту са разлогом и сигурно ће сви дати све од себе да прођу даље. Не бих отписао ни Лимож, али шпански клубови се истичу. Сваки поен је битан, све је битно у групи и не смемо да "промашимо" ниједну утакмицу", рекао је Добрић и додао да су у Малаги извучене поуке и да се неће понављати такве грешке.

Утакмица Валенсија – Црвена звезда игра се у среду од 20.45.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар