Осим трећи пут на клупи Жеље!

Недорасли за трофеј! Предсједник клуба, Нихад Селимовић, на данашњој прес-конференцији представио је новог шефа стручног штаба, Амара Осима, који ће обављати и функцију спортског директора.

Фудбал 14.01.2019 | 20:15
Осим трећи пут на клупи Жеље!
Фудбалски клуб Жељезничар данас је почео приреме за наставак сезоне у Премијер лиги БиХ.

Предсједник клуба Нихад Селимовић на данашњој прес-конференцији представио је новог шефа стручног штаба Амара Осима, који је званично на ту дужност именован посљедњег дана прошле године.

Селимовић је говорио и о ситуацију у клубу након преузимања новог руководства, те о плановима за наредни период. Он је нагласио да примропредаја у вођству клуба још увијек није озваничена.

"Надам се да ћемо то успјети реализовати у току ове седмице. Познато је да је рачун био блокиран и да су многе ствари из протеклог периода дошле на наплату. Тренутно су сви рачуни клуба оперативни, а у протеклом периоду смо извршили и одређена плаћања. Надам се да ће се до краја мјесец извршити све обавезе како би клуб могао нормално радити. Интензивно радимо на комплетирању документације за наставак радова на инфраструктури", казао је Селимовић.

Он је нагласио да ће Осим, поред улоге шефа стручног штаба, обављати и дужност спортског директора, те да ће управа учинити све како би испунила његове жеље за довођењем циљаних појачања.

На клупу Жељезничара Осим се враћа након пет година и свом трећем тренерском мандату. Најтрофејнији тренер у историји клуба са "Грбавице" у свом обраћању нагласио је да је процјена клуба да са садашњим играчким кадром "није био у стању да изнесе борбу за Европу и због тога су направљени одређени раскиди уговора".

"Није постојао склад између очекивања и улагања у екипу, сада ћемо се трудити да имамо функционалнију екипу. Тим ће се сигурно појачати, јер сада генерално имамо 23-24 играча под уговора од чега су три голмана. Мораћемо довести пар играча како бисмо поправили бројно стање, али и квалитет. Надам се да ће се око 1. фебруара отворити одређене опције како бисмо довели адекватна појачања. Праксу прелаког отписивања играча треба прекинути", казао је Осим.

Он је најавио ће Јадранко Богичевић остати у клубу, да ће се највјероватније на "Грбавицу" вратити Срђан Станић, те да су остала појачања неопходна, с обзиром на то да садашања екипа "није дорасла да се бори за највише циљеве".

И поред тога он је нагласио да Жељезничар има велике предиспозиције и да ће се у наставку првенства борити за "Европу".

"Ако иједан клуб има предиспозиције да направи нешто у Европи, то смо ми, јер имамо ствари које други немају. Питање је да ли ћемо ми то знати искористити. Наравно то је показује и ова зима, минус 15 бодова, морао сам се стрести. Конкуренти су у у бољој позицији, али ми имамо бољи потенцијал. Мислим да ћемо имати неке шансе", нагласио је Осим.

Осим је с "плавима" потписао уговор на три и по године. Тренерску каријеру почео је у Омладинској школи Жељезничара, а потом је преузео прву екипу с којом је освајио двије титуле првака и два Купа Босне и Херцеговине.

Потом одлази у Јапан гдје је предводио Џеф јунајтед с којим је освојио Куп Јапана. У сезони 2009/10. се враћа на "Грбавицу" и сљедеће четири године предводи "плаве" до освајања три титуле и два Купа БиХ. Од децембра 2014. до новембра 2016. године тренирао је катарски Ал Каритијат. Укупно је Жељу водио на 292 утакмице, а остварио је 178 побједа, 63 ремија и 51 пораз.

Након данашњег окупљања, тестирања и љекарских прегледа, екипа Жељезничара ће у Сарајеву тренирати наредних неколико дана, а затим 18. јануара путује у Међугорје гдје ће се припремати до 30. јануара.

Пут у Анталију на главни дио припрема заказан је за 1. фебруар, а "плави" ће у Турској остати до 12. фебруара. Жељезничар ће у припремном периоду одиграти четири контролне утакмице, против Игмана из Коњица (26. јануара), Тузла ситија (29. јануара), те украјинских екипа Ворскле (7.фебруара) и Олександрије (11. фебруара).

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар