Какав цар - Куба Блашчиковски играће за ''џ''!

Пољски фудбалер Куба Блашчиковски показао шта значи љубав према клубу.  Куба Блашчиковски се вратио у Вислу и спасао је банкрота! Пољски фудбалер Јакуб Блашчиковски вратиће се у Вислу из Кракова да игра без новчане накнаде, али и финансијски помогне клубу.

Фудбал 15.01.2019 | 20:45
Какав цар - Куба Блашчиковски играће за ''џ''!
Бивши крилни нападач Борусије из Дортмунда, Фиорентине и Волфсбурга дао је чак сопствених 300.000 евра како би, заједно са још два инвеститора, клуб могао да исплати хитне дугове.

Вислу је првобитно требало да преузме богати бизнисмен из Камбоџе, али је посао пропао пошто није исплатио дуговања до 28. децембра и пре потеза Блашчиковског владала је неизвесност.

Зато је популарни Куба одлучио да помогне клубу из Кракова, чији је био члан од 2005. до 2007. године, пре одласка у Борусију за три милиона евра.

Уз то, договорио је да бесплатно наступа за тренутно осмопласирани тим пољске Екстракласе.

Блашчиковски је за репрезентацију Пољске одиграо 104 утакмице, по чему је рекордер, и дао 21 гол.

Кад фудбалери причају о љубави према матичном клубу или да су "остварили снове"... подсетите их само на овај гест пољског фудбалера Кубе Блашчиковског, који има статус легенде у тој земљи.

Наиме, некадашњи фудбалер Борусије из Дортмунда, 33-годишњи Јакуб Блашчиковски је одлучио да се врати у свој први клуб - Вислу из Кракова, где ће играти без плате!

И не само што се одрекао плате, него ће и финансијски помоћи клуб у којем је играо пре доласка у Борусију. Он ће, наиме, дати 300.000 ЕВРА својих пара како би његови саиграчи у Висли имали плате.

Куба је одиграо 50 утакмица за Вислу у сезони када је освојила титулу првака Пољске, а у Немачкој је са Борусијом, под вођством тренера Јиргена Клопа, два пута освајао наслов најбољег у Бундеслиги (2011. и 2012. године).

За репрезентацију Пољске забележио је 104 наступа.

Свака част!

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар