Типсаревић: Покушаћу још ове године!

Први гренд слем турнир сезоне почео је поразима српских тенисера. Лајовић једини подбацио, вероватно и услед здравствених проблема.

Тенис 14.01.2019 | 21:10
Типсаревић: Покушаћу још ове године!
Душан Лајовић, Јанко Типсаревић и Момир Кецмановић у понедељак нису успели да се пласирају у друго коло Аустралијан опена!

Први је на терен изашао Кецмановић и изгубио од шпанског ветерана Фернанда Вердаска - 6:7 (5:7), 3:6, 3:6.

Имајући у виду да му је то био деби на гренд слем турнирима и први меч у каријери на три добијена сета, 19-годишњи Београђанин може бити задовољан стеченим искуством.

Затим је Типсаревић после више од годину дана паузе одиграо званични меч, у коме се показао добро, али је Бугарин Григор Димитров ипак био претежак ривал у овом тренутку.

Јанко је повео, па морао да се задовољи једним освојеним сетом - 6:4, 3:6, 1:6, 4:6.

Некада осми рекет света, у Мелбурну је наступио на основу тзв. "заштићеног ренкинга", из тренутка пре повреде која га је на дужи период удаљила са терена.

"Никада нисам срећан и задовољан када изгубим, али постоји та утеха, да заиста нисам дуго играо, као и да припреме нисам одрадио на 100 одсто, зато што сам касно примио ињекције и било је питање да ли ћу учествовати на турниру", рекао је Типсаревић, а пренео "Спорт клуб".

Он је констатовао да је Димитров био бољи противник, а за себе констатовао да је од другог сета, услед физичке неспремности, почео да "доноси лоше одлуке".

Јанка повреде муче одавно и још од 2013. је више времена провео на операцијама и терапијама, него на тренинзима и мечевима. Српски ас нагласио је да 2019. гледа као на последњу шансу да се врати.

"Могу да играм 12 турнира на 'заштићени ранг', добићу пет-шест специјалних позивница за челенџере и три-четири на АТП нивоу, још четири пет-квалификација, тако да је то 22-23 турнира. Све то под претпоставком да ми тело издржи и да немам озбиљних повреда и болова. Јесам матор, имам 34-35 година и седам-осам операција иза себе, али биће ми жао ако не пробам", поручио је Типсаревић.

Душан Лајовић (46. на АТП листи), као највећи српски адут првог дана такмичења, затим је прилично лако "положио оружје" пред искусним Паблом Куевасом (94) из Уругваја. Било је 4:6, 5:7, 1:6.

Лајовић је због инфекције ока све време током меча користио капи, али му то није помогло да заигра онако како може.

У току је пети сет меча Виктор Троицки - Карбаљес Баена (6:1, 1:6, 2:6, 6:1)...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар