Кирјос: Мари, много си бољи од Ђоковића!

Контроверзни аустралијски тенисер Ник Кирјос одао је огромно поштовање Ендију Марију који је најавио пензионисање после Вимблдона.

Тенис 14.01.2019 | 22:45
Кирјос: Мари, много си бољи од Ђоковића!
Маријева најава је потресла свет тениса и потпуно засенила сва дешавања у Мелбурну уочи почетка првог Гренд слема сезоне Аустралијан опена.

"Када сам први пут играо против Ендија потпуно ме уништио у Торонту (2014). Од тада се дружимо и дописујемо. Осећам као да га знам одувек, али смо се тада први пут срели на терену. Често смо се зезали међусобно, било је момената у свлачионици када смо један другом говорили ужасне ствари пред 20 људи који су нас слушали како то радимо пола сата. Знали смо када смо заједно да ће бити много забавно и позитивно. Он је много урнебесан, много је смешан", описао је Кирјос свој однос са Маријем.

Бивши број 1 је након предаје Ђоковићу у егзибиционом мечу у Мелбурну одлучио да оконча каријеру на лето због константних проблема са повредом кука.

"Нисам се плашио Роџера и Рафе као Ендија"

"Његов тенис је довољно признат. Био је невероватан играч. Један од најтежих против којих сам играо. Мислим да не добија довољно заслуга за оно што представља на терену. Увек је био скроман, приземан, волео је да се забавља и да се добро проводи. Увек сам био узбуђен што ћемо се срести током дана, можда ручати, проћаскати. Он зна да ти поправи дан. Узео ме под своје када сам био млад, али када је видео да сам слободног духа, да радим шта год желим, то је постао много пријатељскији однос. Када смо заједно никад не причамо о тенису, већ се углавном шегачимо. Много је лако дружити се с њим, недостајеће ми много".

Мари је током каријере освојио три Гренд слема, а укупно 45 титула, те забележио 663 победе уз 190 пораза. По трофејима је далеко иза Новака Ђоковића (14 ГС, 72 титула, 839-176), Рафаела Надала (17 ГС, 80 титула, 918-189) и Роџера Федерера (20 ГС, 99 титула, 1.180-260).

"Када сам играо с њим првих неколико пута осећао сам се много младо на терену. Губио сам пре него што сам и изашао на терен. Када сам играо са Роџером и Рафом нисам се плашио тих момака као Ендија. Знао сам да је његова игра знатно тежа за играча попут мене. Нисам веровао у себе против њега. Знао сам да с њим не могу да играм дугу размену удараца, да не могу да издржим. Волео бих да сам могао да играм с њим док смо обојица на врхунцу, био би много конкурентнији меч. Не кажем да бих победио. Добро је што сам остварио једну победу (прошлог лета на Квинсу). Увек му кажем, видим Новака Ђоковића и колико је Гренд слемова освојио и резултате које има и мислим се: "Човече, ти си много бољи од Ђоковића, требало је да имаш много бољу каријеру". Много сам му ср*о о томе све време. Увек му то говорим, да је тешко играти против њега".

Кирјос се нада да ће играти са Маријем у дублу, можда чак на његовом последњем турниру Вимблдону.

"Играо је у време тројице најбољих играча свих времена (Федерер, Надал и Ђоковић), што никад није лако и момака попут Стена (Вавринка) који се на Гренд слемовима увек истичу. Али је Енди извукао највише из своје каријере, штета што га је тело издало. Али неће ни за чим жалити. Било би супер играти некад с њим у дублу. Не знам где би то могло да буде јер му је сингл приоритет, али никад се не зна. Ко зна, можда се догоди на Вимблдону. Прекрстићу прсте, ако му тело буде здраво, волео бих да играм с њим тамо. Никад нисам играо дублове на Вимблдону пре и мислим да би било супер", закључио је Кирјос.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар