Чоколада боље ублажава тегобе

Неколико лекара потврдило је теорију о томе, да чоколада боље помаже у отклањању проблема са дисањем и проблема са кашљем него сируп. Доктор за кардиоваскуларне и дисајне болести Алин Морис (Алyн Морице), говорио је за “Тхе Сун” и објаснио је зашто он вјерује у теорију са чоколадом.

Здравље 14.01.2019 | 13:37
Чоколада боље ублажава тегобе
Овај доктор каже како је спровео истраживање у којем је учествовало 163 људи који су осетили знатну разлику у дисању и смањење кашљања, након што су конзумирали чоколаду неколико дана узастопно.

Међутим, ово није први пут да се прича о чоколади као о леку. Наиме, прије неколико година су на једном лондонском универзитету открили како какао има већи утицај на лечење кашља него сирупи, преноси клиx.ба.

"Постоје две разлике зашто чоколада може да смањи тегобе у грлу. Прва могућност јесте чињеница да чоколада, као и мед, формира слој заштите у грлу, па се оно тако мање иритира и изазива мање кашља. Друга теорија је да чоколада садржи састојак који се зове теобромин, а који зауставља кашаљ", каже Морис.

У закључку истраживања се наводи како чоколада смирује завршетке нерава који иритирају грло и изазивају кашаљ и да је зато треба конзумирати код упала грла или изиритираности.

Б 925
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Протеински пудинг

14.01.2019 21:15

Пудинг од чоколаде, мале чашице, једу моји родитељи редовно. Боље расположење, више енергије и мање кашља. Мама трлши навечер и боље спава.

ОДГОВОРИТЕ