Борнмут "залијепио" луду цијену на нападача: Као Зизу!

Уколико се овај трансфер реализује, можда ће и најбоље илустровати колико се фудбал променио у последњих петнаестак година. . .

Фудбал 14.01.2019 | 19:15
Борнмут "залијепио" луду цијену на нападача: Као Зизу!
"Тешки" спонзорски уговори и све већи новац од ТВ права, као и долазак иностраних инвеститора, значајно су подигли финансије код премијерлигашких клубова из средине табеле, који се више не боре за пуко преживљавање, него диктирају услове продаје својих играча.

Један од њих је и Борнмут, за чијег се нападача Калума Вилсона интересује Челси, али с обзиром на његову важност за тим "трешњице" су залепиле, помало и сулуду цену.

Новопечени репрезентативац Енглеске би могао да пређе на "Стамфорд бриџ" само ако Роман Абрамович понуди више од 75 милиона фунти, незванично је саопштено из Борнмута, чиме ће вероватно "охладити" њихово интересовање.

Из угла Борнмута, у питању је фудбалер кога су Ковентрију пре пет година платили свега 3 милиона фунти и зарада на њему би тако била многострука, међутим из руководства овог клуба морају да рачунају и на то да би и они за његову замену, посебно током јануарског прелазног рока, морали дебело да "преплате" за ново појачање на месту нападача.

Из тог разлога им се не исплати да иду "испод те цене", посебно како се ради о домаћем играчу, а "тржиште" играча из године у годину све више дивља...

Тако би, уколико се овај трансфер на крају можда реализује, Борнмут на Калуму Вилсону (133 меча, 53 поготка) зарадио више него што је Јувентус добио од преласка Зинедина Зидана у Реал Мадрид, 2001. године, када је незванично почело ново доба фудбала када су у питању финансије.

Калум Вилсон (25) је "дете" Ковентрија за који је играо до 2014. године, да би потом стигао у Борнмут с којим се пласирао у Премијер лигу. Игра најбољу сезону у животу и већ је надмашио своје "скорове" из претходних година пошто је већ на двоцифреном учинку у свим такмичењима (18 мечева, 10 голова). Дебитовао је за Енглеску и одмах уписао гол против САД.

Ако се трансфер Зидана "пребаци у данашњи новац", износио би око 78 милиона евра, док је цена коју Борнмут тражи за Вилсона - 85 милиона евра.

Зизу је после овог преласка у "краљевски клуб" годинама био рекордер, али је у последњих неколико година лако "испао" и из ТОП10 пошто се цене одличних, не врхунских играча, већ сада "врте" од око 70 милиона евра.

Управо то можда показује колико се фудбал променио за петнаестак година...

И тек ће!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар