Туга са југа: Прославили 100 година, па - катанац на клуб!

Тужне вести стижу из Ниша. . .

Фудбал 14.01.2019 | 13:00
Туга са југа: Прославили 100 година, па - катанац на клуб!
Најстарији нишки фудбалски клуб Синђелић угасио се због финансијских проблема, свега три месеца након прославе 100. рођендана.

Како су пренеле "Јужне вести", због дуга и блокаде рачуна због више од 30.000 евра, управа клуба одлучила је да сениорски тим иступи из Српске лиге исток, самим тим и да се угаси.

У склопу клуба наставиће да ради само омладинска школа.

Како је одлучила Скупштина клуба, преко омладинске школе биће поднета кривична пријава због склапања штетног уговора за клуб против бившег председника Драгана Ђорђевића, због уговора који је потписао са некадашњим фудбалером Александром Комадином.

"Управо због дуга од више од 30.000 евра, насталог због изгубљеног судског спора са фудбалером, Скупштина је са 12 гласова 'за' и два 'уздржана' одлучила да се клуб угаси",наводи се на порталу "Јужне вести".

Члан Скупштине Зоран Анђелковић рекао је да је план да се од следеће сезоне формира нови клуб који ће кренути од најнижег ранга такмичења.

"Трагедија и стварно жалостан дан на стадиону Синђелића. Ми више не функционишемо, нема наставка такмичења. Даље нема, јер смо дошли до самог краја. ФК Синђелић који је прославио 100 година постојања више неће постојати и неће се такмичати. Оснивачка Скупштина одржаће се на пролеће, да се формира нови клуб и крене од нуле", навео је он.

Одлука о иступању из лиге донета је након пуног сата расправе током које су се могли чути и предлози. Неки од чланова Скупштине желели су додатни рок, како би се исцрпеле све могућности - помоћ фирми, савеза или већих клубова, али остатак није био вољан да се упусти у то.

Тренер Зоран Димитријевић рекао је да жели да настави да ради у Синђелићу и од следеће сезоне, "макар волонтерски и у најнижем рангу такмичења".

Сви фудбалери Синђелића су сада слободни играчи и позвани су да дођу по исписнице.

"Наша амбиција је да останемо фер према играчима, никоме се ништа не дугује, чак ни играчима које смо капарисали", навео је Димитријевић.

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зока

14.01.2019 14:39

Зар у Нишу немогу сакупити 30 хиљада марака па да клуб са великом традицијом настави такмичење.Могао би и тај играч да мало стане на лопту и одустане од потраживања јер самим гашењем штетовати це многи.

ОДГОВОРИТЕ