Видео: Тринкијеријев тајм-аут о ком се прича...

Италијански тренер, Андреа Тринкијери, очитао лекцију кошаркашу Партизана, Вањи Маринковићу.

Кошарка 14.01.2019 | 18:30
Видео: Тринкијеријев тајм-аут о ком се прича...
Андреа Тринкијери је унео нову енергију у тим Партизана и то се осећа у свакој утакмици. Тим расте из меча у меч, а Италијан, који је навијаче београдског клуба "купио" својим шармом, али и знањем и преданошћу којом приступа сваком тренингу и утакмици.

После одличне игре и победе над Албом у Еврокупу, Партизан је везао другу победу у неколико дана, лагано и убедљиво савладавши Крку.

Али, вратићемо вас на меч против Албе, тачније Тринкијеријево обраћање после те утакмице, када је поменуо Вању Маринковића, о чијим партијама има разних коментара на друштвеним играма и навијачи Партизана су подељени око њега.

"Вања је фантастичан дечко и има ожиљке... Њему некад није лако да игра. Ми овде не спасавамо животе и нисмо доктори, већ смо тренер и играчи. Имамо фантастичан живот, то знам сваког дана, и јако сам срећан јер је Вања одиграо комплетну утакмицу - у нападу и одбрани. Он може тако да игра пуно пута, ако се мало опусти и ако га мало више волимо, сви", рекао је Тринкијери после победе над Албом.

Дошла је нова утакмица, против, објективно гледано, много слабијег ривала - Крке. Словеначки тим је испраћен из "Пионира" са 30+.

Тринкијери је после меча АБА лиге констатовао да његов тим игра добро, ако одигра добро одбрану. Ако не... онда је то друга прича.

Али, током утакмице са Крком, многима није промакао занимљив тајм-аут Италијана који је паузу потпуно посветио Вањи Маринковићу, који је направио неколико грешака у игри.

"Ниси озбиљан. Ушао си, ниси спреман, не желиш да будеш бољи, не занима те да будеш бољи...", рекао је Тринкијери најпре мирним гласом, а онда је повисио тон: "Ти немаш 'гарбаге тиме' за 21 годину, кад имаш 30 онда имаш 'гарбаге тиме'! Сваки моменат да будеш бољи, свака акција да будеш бољи! Хоћеш или нећеш?"



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар