Трамп тражи опције напада

Савјет за националну безбједност Бихеле куц́е затражио је од Пентагона да изнесе опције напада на Иран, након што је у Багдаду, престоници Ирака, група екстремиста повезаних са Техераном минобацачима напала дипломатски кварт у којем се налази Амбасада САД, објавио је амерички лист „Волстрит џурнал“, преноси Ројтерс.

Свијет 13.01.2019 | 17:45
Трамп тражи опције напада
Цитирајуц́и неименоване актуелне и бивше америчке званичнике, новине наводе да је захтјев Савета за националну безбједност, на чијем челу је Џон Болтон, изазвао дубоку забринутост званичника Министарства одбране САД и Стејт департмента.

Наводи се да је Пентагон поступио по захтјеву, али да није познато да ли су опције напада на Иран изнијете Бијелој куц́и, нити да ли је амерички предсједник Доналд Трамп знао за то.

Лист наводи да је одлука да се траже опције за напад на Иран изазвана инцидентом у септембру прошле године, када су три минобацачке гранате пале на дипломатски кварт Багдада, при чему нико није повријеђен.

Ројтерс наводи да државни секретар САД Мајк Помпео није коментарисао ту вијест, иако су му новинари то тражили, као и да су портпаролка Стејт департмента и портпарол Пентагона одбили то да коментаришу.

Портпарол Савјета за националну безбједност ипак је дао изјаву за „Волстрит џурнал“, пренио је Тањуг.

„Ми настављамо са разматрањем статуса нашег особља након покушаја напада на нашу Амбасаду у Багдаду и наш Конзулат у Басри. Ми ц́емо размотрити пун опсег опција како бисмо сачували њихову безбједност и наше интересе“, рекао је портпарол.   

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мујо

13.01.2019 16:58

Нато је спас за оне који зиве у европи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгас

13.01.2019 18:10

Мујо,прочитал ти да је инцидент био у септембру прошле године а они се сад сјетили тога.

Name

Ре Мујо

14.01.2019 08:02

Која си ти боза. Шта ће нам та потрошачка машинерија, која би баш омогућила да се под њеном тзв. ,,мирном капом “ одвијају противречности и унутар које би настао још већи бетон ових политички дрзника. Спас је у сазријвању здраве свјести, скидању са грбаче свих оних који нас опљачкаше.

Name

Вуки

14.01.2019 08:05

До сада му је највећи успјех што није покренуо ни један рат. Била би му то неопростива грешка и коначно би био сличан претходницима.

Name

Знаци

13.01.2019 17:46

Иран ипак нема нуклеарно орузје, цим планирају да га нападну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

13.01.2019 18:20

Добро је да нас нису напали кад је онај лудак пуцао на америцку амбасаду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напали Би

13.01.2019 19:54

Али нема нафте и плина.