Како се Нова година слави у РС?

Православни вјерници вечерас дочекују Нову године по јулијанском календару. Многе општине и градови у Републици Српској организују прославу на отвореном.

Република Српска 13.01.2019 | 12:55
Како се Нова година слави у РС?
У порти Храма Христа Спаситеља у Бањалуци вечерас ће бити организован дочек Православне нове године.

У програму, који почиње у 20.30 часова, наступиће етно-група "Траг" и њихови гости - дјеца из Центра за предшколско васпитање и образовање, односно вртића "Маслачак", те малишани из Ансамбла народних игара и пјесама "Веселин Маслеша".

Током вечери наступиће и хор Градског позоришта "Јазавац" и Градски тамбурашки оркестар.

Тачно у поноћ предвиђен је молебан поводом православне Нове године, односно Нове године према јулијанском календару.

Дочек Нове године по Јулијанском календару, на подручју приједорске регије, на отвореном биће организован само у Новом Граду.

Новљане и све они који дођу у Нови Град забављаће пјевачи Љубо Перућица и Ивана Костов, а општина Нови Град побринула се и за кувано вино, а тачно у поноћ небо ће обасјати ватромет.

На Тргу слободе у Требињу вечерас ће бити организован дочек Православне нове године. На дочеку, који организују требињска Туристичка организација и град Требиње, наступиће поп пјевачица Ана Кокић.

Самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији Требиње Жарко Вицо рекао је да се и овог викенда у Требињу очекује велики број гостију, посебно након успјешно организованог дочека међународне Нове године на отвореном, када је наступио Џенан Лончаревић.

"Ово је само по себи јединствен амбијент. Чувени требињски платани су мјесто гдје је загарантована добра забава", рекао је Вицо.

Вршилац дужности градоначелника Требиње Мирко Ћурић рекао је да ће ово омогућити да се туристичка сезона у граду прошири и изван љетних мјесеци.

Дочек православне Нове године биће организован вечерас у Добоју, Теслићу и Станарима.

Почетак програма у новогодишњој ноћи на градском тргу у Добоју предвиђен је за 20.00 часова, а од 21.00 час планирана је поздравна ријеч организатора.

Грађане ће од 21.30 до 23.00 часа забављати "Ритам бенд", а потом је предвиђен наступ пјевача Радета Лацковића. За најмлађе је обезбијеђено фотографисање са Дједа Мразом, а у поноћ је предвиђен ватромет.

За дочек православне Нове године у Теслићу ће наступити група "Галија", а у Станарима "Гоци бенд".

У Источном Новом Сарајеву вечерас ће бити организован дочек православне Нове године. На дочеку на отвореној сцени у Спасовданској улици наступиће група "Легенде", а за посјетиоце ће традиционално бити служено бесплатно кувано вино, најављено је из општине Источно Ново Сарајево.

Почетак концерта је у 22.00 часа, а у првим минутама послије поноћи биће уприличен ватромет.

Дочек православне Нове године дио је манифестације "Зима у Источном Новом Сарајеву".

(Срна)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Брод

13.01.2019 12:16

У Броду на тргу гостује Вики Миљковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

13.01.2019 12:43

Мислим да це само она и бити на тргу. Будуци да је СНСД-ова власт на целу са Јовицицем отјерала и растјерала све сто се отјерати могло из Брода и претворила Брод у сабласни град духова.

Name

Роко

13.01.2019 12:46

Зивела Република Српска! Подрска за министра Драгана Лукаца.

Name

Ре Роко

13.01.2019 13:55

А какве везе Лукац има са Републиком Српском? Па лијепо цова у тузби написа да је присилно одведен рат, а прије тога је мало био Алијин љиљан. О будало будало.

Name

Кокаинска ноц

13.01.2019 15:22

Обзиром на стање у насој Србијади боље да је зовемо кокаинска ноц.Узас од криминалу то смо ми.

Name

лиле

13.01.2019 12:23

Ухватите се ви каквог посла а од тргова нема ниста. То је забава за сиротињу а ваља и сутра и за мјесец зивјети. Сваки дан славеци несто сте све сиромаснији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2019 13:20

Ови пјеваци не долазе дзабе. Сви хоце несто да зараде, а ми немамо од цега висе да дајемо. Дај ономе, дај овоме, а није ни пола мјесеца просло. Ко има и мозе да слави сретно и узивајте.

Name

Свајцарска

13.01.2019 13:22

Ту си у праву.Свајцарци не знају ста це од пара али да б ти кркали и славили као доле сто се ради нема сансе.Неце ни пице у кафани да плате ,свако себи плати.Кад је свадба буде млада и младизења и јос пар људи обаве вјенцање и куци,ни кавом да поцасте ниста.А доле увјек неки крканлук и славље кад се умре,кад је свадба,слава,родјендан само се трази разлог да се неста слави и задњи динар се скрси на славље

Name

Ја

13.01.2019 14:50

Хљеба и игара....

Name

Ре швајцарска

13.01.2019 14:59

Једном се живи, овдје је најбоље, тамо само радно одијело и пиџама, ј... Швицу

Name

Самац

13.01.2019 13:30

у Самцу гостују Калаба и Лука Габриел

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

13.01.2019 13:31

ЗА ВЛАСТИ ТО ЈЕ ПРАЊЕ ПАРА А ЗА НАРОД БАГРУ СИРОТИЊСКА ЗАБАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

13.01.2019 13:38

Шта је Мићо нема прослава ни Нове Године ни наше Нове Тодине ни ничега?Нестало пара све покрадено или ти Додик наредио да град опустиш.Жалосно све изгледа,прљавштина на све стране,коцкарнице празне,кафићи задимљени јефтиним цигарама,радње полупразне и не дешава се ништа.Примјетно одлажење омладине,пензионери тумарају по граду а свјетлости нигдје.Жалосно шта сте урадили од града.Само Тајкуни зидају зградурине гдје год има мјеста,тротоари закрчени возилима,бахатост полуписмених на све стране.Непланирано се зида ниједне Алеје нема,нема ни зеленила више у центру града.Дим и загушљивост убише,канализације још нема,гас није стигао (и поред појединих кредита)депонија смрди навелико уз сами град. Јеси ли Мићо видио неки град у Европи?Гдје је главна трговачка улица да се шета и купује(као Кнез Михаилова рецимо)? Теби је Фис главни или Бинго или Робот а све на периферији а у центру ништа.Пензионери играју шах и то је достигнуће.Мито и Корупција убијају све Мићо Мићићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јос несто....

13.01.2019 14:33

А тек паркинзи који се наплацују: Или је макадам и рупа до рупе, без дрензае или је паркинг на ободу улице ограницен тако високо да људи разбијају спојлере приликом паркирања или изласка. Улицни знакови изблиједили. Тротоари (дијелом) попуцали од дрвног коријења(не сјеците дрво ни посто), итд.....

Name

Локални Дрипац

13.01.2019 14:23

У Добоју боготац Раде Лацковић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мњаммм

13.01.2019 14:24

Хоцели бити ста појести на трговима, били ови празници па ми родбина из дијаспоре није успјела послати новац за доцек Нове године, неслуса ми се музика гладном као и вецини становника РСа???!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.01.2019 18:13

Ма хајде, коријења и сламе залози, и удри бригу на весеље. А Миле такође цека да ти родбина посаље новаца, и њима треба пара да могу владати и даље.

Name

Миломир

13.01.2019 15:41

ГДЈЕЛИ СЕ БАХАТЕ СНСДОВИ КОРУПЦИОНАРИ ТАЈКУНИ И ДИЛЕРИ ГДЈЕ ТРОШЕ НАРОДНИ НОВАЦ ПОСЛЕ ИЗБОРА СВЕ ДУБЉЕ И ДУБЉЕ ГУРАЈУ Р СРБСКУ У ПРОВАЛИЈУ И ПРОПАСТ УЖИВАЈТЕ ЈЕДИТЕ И ПИТЕ УДАРАЈТЕ СЕ У ПРСА КАО ТОБОЖНИ ПАТРИОТИ НИЈЕДАН СЛЕДЕЋУ НЕДОЧЕКАЛИ БАНДО НЕВИЂЕНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2019 17:10

У праву си.

Name

србија

14.01.2019 22:31

Једини град у РС је Требиње.

ОДГОВОРИТЕ