ИТА - Куп: Да Коста "частио" Јуве, тинејџер кобан за Болоњу!

Јувентус повео послије грешке голмана Болоње, а онда рутински "овјерио" пролаз у четвртфинале Купа Италије поготком осамнаестогодишњег Моиза Кина.

Фудбал 13.01.2019 | 10:30
ИТА - Куп: Да Коста "частио" Јуве, тинејџер кобан за Болоњу!
За разлику од њихова два прошла дуела у Купу Италије, 1999. године, када је Јувентус елиминисан од Болоње и 2011. када је до побједе стигао тек послије продужетака, овог пута лако је стигао до тријумфа.

Јувентус је у мечу осмине финала Купа Италије са 2:0 као гост савладао Болоњу и заказао четвртфинални дуел против бољег из дуела Аталанте и Каљарија.

Бранилац трофеја помало срећно почео је поход на пету узастопну титулу у овом такмичењу, пошто је Бернардески у деветом минуту добио поклон лопту од голмана Анхела да Косте.

Бразилски чувар мреже кренуо је на један помало безазлен центаршут, али се сударио са својим дефанзвицем и испустио лопту, практично у ногефудбалеру Јувентуса, којем није било тешко да погоди празан гол.

Дуел против Болоње била је прилика за Алегрија да испроба неке играче, а један од њих, млади Моиз Кин искористио ју је на најбољи начин.

Тинејџер је у 49. минуту одлично испратио акцију Дагласа Косте и "ничију" лопту убацио у мрежу за 2:0.

Осамнаестогодишњем Кину ово ипак није био првенац у дресу Јувентуса, пошто је у мају 2017. године постигао гол на мечу серије А истом клубу! Поготком у четвртом минуту судијске надокнаде млади нападач тада је донио три бода Јувентусу, такође на Ренато Дал Ари.

Екипу Јувентуса за четири дана очекује дуел Суперкупа Италије против Милана, па тренер Макс Алегри није желио да двонедељна пауза остави превише трага на стандардним првотимцима.

У наставку су у игру ушли „резарвисти“ Кристијано Роналдо, Паола Дибала и Алекс Сандро, али се резултат није мијењао.

Куп Италије, осмина финала

Лацио – Новара 4:1 (4:0)
/Луиз Алберто 12, Имобиле 20, 35, Милинковић-Савић 45+3 – Еусепи 47 пенал/

Сампдорија – Милан 0:2 (0:0) (18.00)
/Кутроне 102, 108/

Болоња – Јувентус 0:2 (0:1)
/Бернардески 9, Кин 49/

Недјеља

Торино – Фиорентина (15.00)
Интер – Беневенто (18.00)
Наполи – Сасуоло (20.45)

Понедјељак

Каљари – Аталанта (17.30)
Рома – Ентела (21.00)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар