РЛ - Подвиг ватерполиста Звезде: Потопљен Југ!

Црвено-бели савладали регионалног шампиона.

Остали спортови 13.01.2019 | 10:00
РЛ - Подвиг ватерполиста Звезде: Потопљен Југ!
Прошло је скоро шест година од када је БВК Црвена звезда постао шампион Европе победом против Југа у финалу Лиге шампиона на Бањици.

Ове суботе, на базену "Милан Гале Мушкатировић", црвено-бели су први пут од тада "потопили" троструког узастопног првака регионалне лиге:

Звезда - Југ 11:10 (1:3, 3:2, 4:1, 3:4)

На челу са инспирисаним Душаном Васићем, стрелцем пет голова, екипа Александра Филиповића остварила је јако важну победу у борби за опстанак у А1 регионалној лиги. Милош Максимовић (на слици) био је други стрелац екипе са три гола, а по једном су стрелци били Андрија Битадзе, Кристијан Шулц и Марко Радовић.

Иако је фаворит из Дубровника боље почео и уз поготке хрватских репрезентативаца Лорена Фатовића и Ћавија Гарсије стекао вођство 4:1, црвено-бели су у другој деоници почели да се враћају у меч.

Васић, Радовић и Битадзе су изједначили пре полувремена (4:4), а трећа деоница била је потпуни наговештај изненађења.

Васић је низао поготке и сам креирао серију којом је Звезда од резултата 5:5 дошла до вођства 8:6. Уследила су два поготка Максимовића и један Кристијана Шулца (из петерца), за 11:9, после чега је Хрвоје Бенић успео само да ублажи пораз Југа.

Голове за Југ давали су Лорен Фатовић, Лука Ложина, Данил Меркулов, Хрвоје Бенић (по два) и Ћави Гарсија и Дориан Рагуж (по један).

Резултати 8. кола регионалне лиге

Партизан - Јадран Сплит 3:9
Морнар - Шабац 7:5
ПОШК - Јадран Херцег Нови 7:13
Приморац - Младост 8:13
Зрењанин - Југ 11:10

Табела: Младост 27, Јадран Херцег Нови 21, Југ 19, Јадран Сплит 19, Морнар 12, Звезда 11, Шабац 9, Приморац 7, Партизан 4, ПОШК 3.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар