Терзић: Довели Дегенека за 200.000, а продали за 4 милиона!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић пожелео је срећу Милошу Дегенеку у новом клубу Ал Хилалу.  "Продаја Дегенека један од најбољих пословних потеза"! Звездан Терзић о одласку репрезентативца Аустралије у Ал Хилал.

Фудбал 13.01.2019 | 17:15
Терзић: Довели Дегенека за 200.000, а продали за 4 милиона!
Дегенек је у суботу и званично прешао у првопласирани клуб из Саудијске Арабије, а према речима Терзића црвено-бели приходовали су четири милиона евра.

"Завршили смо данас трансфер Милоша Дегенека у Саудијски Ал Хилал. Црвеној звезди припада 4 милиона долара. Ово је један од најбољих пословних потеза у последње време када се узме у обзир да смо Дегенека пре само 6 месеци довели за износ од 200 хиљада евра",рекао је Терзић. 

Генерални директор шампиона Србије каже да је продаја једног штопера била унапред планирана. 

"Зато смо пре месец дана довели Немању Милуновића стопера из БАТЕ Борисова као слободног играча. Желим да се у име Црвене звезде захвалим Милошу Дегенеку на огромном доприносу током његовог играња у нашем клубу. Квалитетним играма и врхунским професионализмом оставио је изванредан утисак на све праве звездаше. Желимо му много среће у новом клубу и надамо се да ће се Милош једног дана као играч вратити у своју Звезду", закључио је Терзић. 

Дегенек је одиграо чак 33 меча за шампиона Србије и иако је провео само шест месеци у Љутице Богдана оставио је дубок траг. У Црвену звезду дошао је из јапанске Јокохаме, а играо је још за Минхен 1860, као и у млађим категоријама Штутгарта.

Милош Дегенек од ове суботе и званично није више фудбалер Црвене звезде.

Продат је Ал Хилалу из Саудијске Арабије, а према речима генералног директора црвено-белих, Звездана Терзића, трансфер износи 4.000.000 долара и представља "један од најбољих пословних потеза у последње време".

"Завршили смо данас трансфер Милоша Дегенека у саудијски Ал Хилал. Црвеној звезди припада 4.000.000 долара (3.488.344 евра, прим.аут). Ово је један од најбољих пословних потеза у последње време, када се узме у обзир да смо Дегенека пре само шест месеци довели за износ од 200.000 евра. Планирали смо продају једног штопера и зато смо пре месец дана довели Немању Милуновића из БАТЕ Борисова као слободног играча",објаснио је Терзић у изјави достављеној медијима и додао:

"Желим да се у име Црвене звезде захвалим Милошу Дегенеку на огромном доприносу током његовог играња у нашем клубу. Квалитетним играма и врхунским професионализмом оставио је изванредан утисак на све праве звездаше. Желимо му много среће у новом клубу и надамо се да ће се Милош једног дана као играч вратити у своју Звезду".

Дегенек се тренутно налази са репрезентацијом Аустралије на Азијском купу у Уједињеним Арапским Емиратима, где је и потписао троипогодишњи уговор са новим послодавцима.

Од црвено-белих опростио се емотивном поруком на свом Инстаграм профилу, коју преносимо у целости:

"Искрен да будем, много, много ми је тешко саставити нешто, а да буде адекватна захвалница мојој породици и пријатељима који су били уз сваки мој корак од почетка до краја времена проведеног у Звезди, били и биће увек! Јако ми је тешко и са тешким срцем морам да се опростим од Звезде, да се поздравим са својом другом породицом, својим другарима, својом браћом у Звезди.

Желим да се захвалим целом стручном штабу, тренерима, економима, доктору, физиотерапеутима, свим људима који су радили на Маракани да је улепшају за Лигу шампиона, све и једној особи у Црвеној звезди. Посебну захвалност дугујем свим својим срцем најбољим навијачима на свету, целом стадиону, целој армији 'цигана', навијачима Звезде широм света, а посебно северној трибини, Делијама!

Без вас Лига шампиона не би била иста, без вас ниједно гостовање не би било лепо! Са вама је сваки тренутак био јединствен, од заустављања аутобуса на ауто-путу до певања после пораза у Паризу и Наполију.

Јако ми је криво што напуштам овај свети клуб, али знам да сам дошао на мала врата и нико ништа није очекивао од једног момка који долази из Јапана.

Знам само да сам своје срце оставио на терену, у сваком дуелу, у сваком додиру лопте и свакој акцији мојих саиграча. Знам да сам обећао Лигу шампиона када сам долазио и испунио своје обећање. И знам да сада одлазим без дупле круне и знам да ће ми то бити тешко, али исто тако знам да је ова генерацијиа урадила нешто што се чекало 26 година. Знам да је ова генерација урадила нешто што ће се препричавати деци и унуцима. Надам се да ће врата Звезде увек бити отворена за мене и да ћу доћи на лето и узети своју медаљу са прославе дупле круне са мојом Звездом.

Звездо хвала ти, највећа си на свету!"

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар