Семберац опет промијенио лигу: Француска!

Ристић каријеру наставља у Монпељеу! Српски фудбалер Михаило Ристић нови је играч Монпељеа, објавио је француски клуб.  И поново ће бити саиграч са Дамијеном ле Талеком. . .

Фудбал 13.01.2019 | 16:45
Семберац опет промијенио лигу: Француска!
Некадашњи играч Црвене звезде претходних 18 месеци био је на позајмици у Спарти из Прага као играч Краснодара.

Како се у Русији и Чешкој није најбоље снашао, Ристић је одлучио да каријеру настави у Лиги 1.

Ристић је Звездино дете, провео је четири сезоне у првом тиму Љутице Богдана, а 2017. године прешао је у Краснодар. 

Сада каријеру наставља у Монпељеу где ће играти заједно са Дамијеном Ле Талеком, играчем с којим је свлачионицу делио у Црвеној звезди. Висина трансфера није позната.

У 2017. години Русија, 2018. Чешка, а у 2019. Француска!

Михаило Ристић (23) је овог јануара поново променио "клуспке боје" и убудуће ће носити дрес Монплељеа, у који је шест месеци пре њега стигао Дамијен ле Талек, његов некадашњи саиграч из Црвене звезде.

Централни везиста, или по потреби леви бек, је претходних годину дана био члан Спарте из Прага за коју је ове сезоне одиграо само шест минута, а потом се вратио у Краснодар.

С обзиром на то да ни у руском клубу нису рачунали на њега, Ристић и његов агент пронашли су средину која је заинтересована да откупи његов уговор, а на званичном сајту Монпељеа није објављено на који период ће сарадња бити закључена.

Монпеље је већ био активан у овом прелазном року, па је клуб са југа Француске претходно довео и шпанског везисту Марија Суареза, некадашњег играча Атлетика и Виоле.

Момак из Бијељине је дебитовао за Звезду још 2014. године и у наредне три године је забележио 91 наступ, уз седам голова, да би потом био продат Краснодару за око два милиона евра. Упркос добром почетку каријере у Русији, полако је губио место у тиму...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар