Тринкијери послије Крке: Радује ме како растемо!

"Ми кад играмо добру одбрану - онда играмо добро. Ако играмо тако-тако одбрану, онда није добро. . . ", поручио је Италијан послије побједе над Крком.

Кошарка 13.01.2019 | 11:30
Тринкијери послије Крке: Радује ме како растемо!
Најубједљивија побједа Партизана од доласка Андрее Тринкијерија!

Сигурном игром у првој четвртини, мирним ходом у другој, а потом "завршавањем посла" у наставку меча против Крке (87:55), црно-бијели су "везали" три тријумфа у свим такмичењима, у години која је почела поразом од Ритаса у Еврокупу.

Тада је Италијан био љут на играче због вјечитих падова концентрације, док их је овога пута похвалио за фокус од првог до посљедњег минута утакмице.

"Били смо довољно озбиљни за овај меч. Све како треба, иако ништа фантастично", рекао је Тринкијери на почетку кратке "пресс" конференције у хали "Александар Николић.

"Имали смо дугу ротацију, сви су учествовали...Било је добрих момената, били смо озбиљни у одбрани цијели меч и то је било кључно. Ми кад играмо добру одбрану - онда играмо добро. Ако играмо тако-тако одбрану, онда није добро".

На питање колико га радују "рутинске побједе" као тренера узвратио је контрапитањем:

"Колико добрих тренера који се познајеш се радују често. Мало? Одговорио си сам...", казао је Тринкијери и потом послије кратке паузе наставио

"Када сам дошао први циљ је био да схватим ситуацију, шта је лијево, десно, горе или доле, који је уопште наш правац... Нашли смо правац, то је одбрана и тимска кошарка, неће увијек бити сјајно, али знамо како треба. Некад ћемо играти добро, некад не. Одбрана, концентрација и постављање тијела је најважније за нас. Не радујем се, то је 'ентрy левел' за нашу, али радујем се како растемо, све више изгледамо као екипа. Зна се ко треба додаје лопту, ко да прави блокаде, ко шта да ради, не увијек, али иде полако на боље...".

Марко Пецарски је на данашњем мечу добио шансу и завршио с двоцифреним кошгетерским учинком, али Тринкијери није желио да много говори о партији талентованог играча.

"Играо је 20 минута. Да...", кратко је поновио Италијан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар