Званично: Монако довео и четврто појачање!

А још није крај шопинга. . . ! Тјери Анри само штанца појачања!

Фудбал 13.01.2019 | 15:15
Званично: Монако довео и четврто појачање!
Очајна полусезона је натерала челнике Монака да се уозбиље и да реновирају тим у јануару. На стадион Луј ИИ је данас стигло и четврто појачање у зимском прелазном року. А биће их још...

Уговор са Монаком је потписао искусни везиста Вилијам Венкер. Он је дошао на позајмицу из турске Анталије, а трансфер је изненађујући јер је у једном тренутку деловало да га неће бити.

Након што је Монако пре неколико дана договорио све финансијске услове са Анталијом и Венкјуром, играч је допутовао на лекарске прегледе. И прва вест је гласила да их није прошао због повреде листа. Чак је и Монако објавио званично саопштење да одустаје од Венкера.  

А онда је данас одједном лансирана вест да је уговор потписан и Француз је задужио опрему Кнежева!

Он је четврто појачање Монака ове зиме. Прво је из Шалкеа стигао искусни штопер Налдо за 2.000.000 евра. Потом је купљен суперталентовани леви бек Фоде Бало Туре из Лила за 11.000.000 евра. Јуче је из Челсија дошао Сеск Фабрегас, а висина његовог трансфера зависи од учинка на терену, па Челси тако може да добије између 6.000.000 и 10.000.000 евра. На крају, стигао је и Венкер. Он је током каријере играо још за Марсељ, Роми, московски Динамо, Стандрад из Лијежа... Може да попуни позиције задњег везног и штопера, има завидно искуство и лидерске способности.

Очигледно је да Монако жели да ојача тим искусним фудбалерима попут Налда, Фабергаса и Венкеракоји ће помочи у борби за опстанак. Тјери Анри има јако малд тим, а гомила играча је била повређена у већем делу полусезоне и често је морао да се олсања на неискусне фудбалере.

Ово није крај Монаковог зимског шопинга. Анри наговара и бившег саиграча из Арсенала, ЛоранаКошчиелног да му се продружи, али шансе за то нису велике. Капитално појачање би требало да буде Миши Батшуаји за којег је Монако озбиљно загризао и ћели да га откупи од Челсија после неуспешне позајмице Белгијанца у Валенсији.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар