Туга: Беба остала без оба родитеља

Читава Србија моли се за здравље бебе која је у четвртак на свет дошла на Одељењу хирургије у Крушевцу и која је у року од само 24 сата остала без оба родитеља после саобраћајне несреће на путу Крушевац - Каоник.

Србија 12.01.2019 | 10:47
Туга: Беба остала без оба родитеља
Млада породиља Јована Миленковић (25), из Ђуниса, подлегла је у петак ујутру тешким повредама задобијеним у удесу, у којем је на месту настрадао њен супруг и отац дечака Стефан Илић (26). Како смо чули од породице Миленковић, ако се беба избори са повредама од којих је лече у Центру за неонатологију Клиничког центра Крагујевац - зваће се Вук, пишу Новости.

Биће то права победа једне јаке "зимске" бебе, која је остала без оца, који се нашао за воланом "фијата", и без мајке, која је седела на задњем седишту када се њихово возило директно сударило са аутобусом "Југопревоза".

Крај Јоване је у "фијату" седела и њена рођена сестра Теодора Миленковић (20), док је на месту сувозача био њихов отац Саша Миленковић. Његова рођена сестра, Јасмина Голубовић, која је удата и живи у Мозгову код Алексинца говори о размерама трагедије која их је погодила.

- Малишан се спасао смрти, али, ето, није видео родитеље, нису ни они њега - кроз плач говори Јованина и Теодорина тетка Јасмина. - Сви се питамо шта би било да нису баш у том тренутку кренули ка Крушевцу, али судбина је хтела да седне баш иза свог Стефана и да обоје настрадају!

Јасмина страхује како ће Теодора прихватити да је изгубила старију сестру и зета.

- Теодора се толико радовала Јованиној трудноћи. Умела би да јој пољуби стомак и да онда осећа трзај бебе као неки одговор - прича Јасмина.

Бака Надежда Миленковић каже да је претходне ноћи сањала унуку Јовану. Старица је са покојним супругом бринула о Јовани и Теодори, како би помогла сину Саши, који је пре 15 година постао самохрани отац.

- Сањам је као да улази у собу и питам како је беба, да није гладна, она одговара да се побринула за то - говори нам бака Надежда.

 - А добри су били, Стефан и Јована. Заволели су се, били су дуже од године заједно. Кад је Јована затруднела, он је дошао да живи код нас. Радио је на грађевини, као механичар, био је вредан.



Туга: Сестра Теодора не зна за Јовану

Породица Миленковић покушава на све начине да од Теодоре, која се од последица судара опоравља у Општој болници у Крушевцу, сакрије истину о страдању њене сестре Јоване. - Телефон није код ње, све је то негде остало у колима, рећи ћемо јој када буде била спремна, мислим да још није тренутак - каже Саша Миленковић.

Миленковићи су цео четвртак провели у болници са пријетељима и Стефановом фамилијом. И у петак су, све до раних јутарњих сати, веровали и надали се да ће Јована преживети. И лекари су водили велику борбу да породе младу пацијенткињу и одрже је у животу упркос изузетно тешком стању. Али повреде су биле јаче.



Беба је на свет дошла царским резом, са знацима лоших виталних параметара и одмах је реанимирана. Када су јој лекари стабилизовали стање, хитно је превезена у Центар за неонатологију Клиничког центра Крагујевац, и наставили да се боре за живот младе мајке.

Лекари су због компликација поново увели Јовану у салу у току поподнева и све до задњег тренутка Србија се молила за трудницу која је требало да се породи 24. јануара. У недељу ће Миленковићи организовати њену сахрану, на локалном гробљу у Ђунису, док ће Стефан бити сахрањен данас у родном Паруновцу.

Возачу притвор 30 дана

Суд у Крушевцу је после саслушања осумњиченог, а на предлог јавног тужилаштва, одредио притвор возачу аутобуса Бојану И. због сумње да је извршио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. Наложене су и обдукције тела настрадалих, као и ванредни технички преглед аутобуса "Југопревоза" из Крушевца.

(Курир.рс/Вечерње новости)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дај Бозе

12.01.2019 10:55

Да дјецак презиви...људи гину ко да је рат...залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снезана

12.01.2019 12:48

Бозе спаси то мало бице кад ниси мајку и оца..Лака им земља била Андјели их цували А бебици зелим само да се опорави и да је зива и здрава Фамилијама искрено сауцесце ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Туга

12.01.2019 17:16

Свима притвор: од техничког прегледа, директора, шефа смјене, возача, ма свих. Овај крш није смио на улицу.Још му и име пропала прошлост: ЈУГОпревоз. Саучешће фамилији!

ОДГОВОРИТЕ