Из Реала у Чемпионшип!

Лидс добија велико појачање у походу на Премијер лигу.

Фудбал 13.01.2019 | 13:45
Из Реала у Чемпионшип!
Лидер Чемпионшипа Лидс Јунајтед је на добром путу да коначно реши проблем с голманима и то довођењем чувара мреже Реала из Мадрида Кика Касиље.

Искусни шпански голман требало би да долети у Енглеску почетком следеће недеље, прође лекарске прегледе и потпише вишегодишњи уговор с Белима. Према наводима локалног Јоркшир Ивнинг Поста, Лидс је спреман да откупи 32-годишњег чувара мреже који има са Мадриђанима уговор на још 18 месеци.

Касиља, који је дуго био резерва Кејлору Навасу, летос је изугубио место на клупи и постао тек трећи голман од доласка Тибоа Куртое из Челсија. Шпанац би требало да буде трајно решење за болну позицију у тиму Марсела Бијелсе коју тренутно окупира млади, али неискусни репрезентативац Северне Ирске Бејли Пикок-Фарел.

Проблеми са голманима на Еланд Роуду почели су у новембру када је Џамал Блекмен (на позајмици из Челсија) поломио ногу, а у међувремену је Њукасл тражио превише пара за голмана Карла Дарлоа што у Лидсу нису хтели да плате. И резервни голман Фулама Фабри такође се налази на листи жеља лидера Чемпионшипа, али је са Реалом догворен долазак Касиље који ће узети белу јединицу.

Кико Касиља је први пут на сениорском нивоу одушевио у дресу Еспањола у који је отишао из Реала 2007. године као слободан играч. Вратио се у Мадрид 2015. за обештећење од око 5.000.000 евра, али није никада могао да буде дугорочно први голман Краљевског клуба. Зато је сада спреман да се опроба у Енглеској и помогне Лидсу у покушају да се врати у Премијер лигу после тачно 15 година.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар