ЕЛ: Шок за ЦСКА - Москва пала први пут од 2017. године!

Кошаркаши ЦСКА из Москве поражени су на домаћем терену са 93:76 у 18. колу Евролиге од Макабија из Тел Авива.  Паде Москва после 15 месеци! Макаби приредио велико изненађење против ЦСКА. . .

Кошарка 11.01.2019 | 20:55
ЕЛ: Шок за ЦСКА - Москва пала први пут од 2017. године!
ЦСКА је поразом претрпео први пораз на домаћем терену у Евролиги још од новембра 2017. године, када је поражен од Фенербахчеа после продужетака.

У међувремену у званичним мечевима Московљани су на домаћем паркету изгубили још само једанпут, у ВТБ лиги од Локомтиве Кубањ, такође прошле сезоне.

Московљани су одиграли јако лоше у другој четвртини и на полувреме отишли са заостатком, али су га надокнадили у трећем кварталу и у последњих десет минута ушли са минусом од само два поена.

Мало ко је очекивао да Макаби дође до победе у тим тренуцима, а нико није оно што се десило – екипа из Тел Авива посрамила је Московљане и нанела им један од најубедљивих пораза у Русији у скоријој историји.

У Макабију није нико "искочио", већ је победа била тимска. Јовел Зусман је постигао 15 поена и имао шест скокова, Џони О'Брајант додао је 14, а Алекс Тајус 12 поена.

Најбољи код губитника били су Нандо де Коло и Вил Клајбурн са по 16 поена, док је Отело Хантер имао 12, уз девет скокова.

Да ЦСКА игра као на старту сезоне тријумф Макабија усред Москве могли бисмо комотно да назовемо мини сензацијом. Али с обзиром да руски тим озбиљно осцилира у последњих месец и кусур дана, овај тријумф најбољег израелског тима проћи ће само као изненађење: ЦСКА - Макаби 76:93.

Додуше, чињеница да је ово први пораз Армејаца на свом паркету још од новембра 2017, када их је тукао Фенербахче, даје на значају овој победи Поноса Израела, поготово у сезони када редовно посрћу ван своје хале. Ово је шестоструком шампиону Европе тек седма победа у Евролиги, али шансе за пласман у ТОП 8 и даље имају. 

Криза ЦСКА креула је од оног пораза у Подгорици, првог у сезони. После тог меча руски великан у просеку је губио сваки други меч у Евролиги?! Непојмљиво за стандарде Московљана...

Прве знаке слабости домаћин је показао у финишу друге деонице, када је Макаби отишао на плус седам и стекао прву осетнију предност. ЦСКА се вратио, али било је очито да много тога шкрипи у одбрани, што је на крају и пресудило. Када је било кључно, заказао је и шут. У последњих десет минута последње деонице Макаби је ушао са само два поена вишка (64:62), међутим све до 06:04 до краја чета Димитриса Итудиса убацила је само два поена?! Празан ход домаћих Макаби је искористио на прави начин, побегао на плус 10 и практично осигурао победу. 

Предност гостију до краја је само распла. До коначних плус 17. 

Нандо Де Коло и Вил Клајбурн са по 16 кошева били су најбољи код Армејаца. Двоцифрен је био још самоОтело Хантер (12). На другој страни Јовел Зосман дао је 15 кошева, О'Брајант 14, а Алекс Тајус 12.

Евролига, 18. коло:

ЦСКА Москва – Макаби 76:93
Будућност – Дарушафака
Басконија – Гран Канарија
Бајерн – Армани Милано
Барселона – Панатинаикос

четвртак:

Ефес – Химки 81:72
Фенербахче – Жалгирис 78:61
Реал – Олимпијакос 94:78

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар