Болница у Мадриду, Реал није фаворит против Бетиса!

Солари сигурно не може да рачуна на седморицу првотимаца, врло могуће да отпадне и Винисијус Жуниор. . . !

Фудбал 12.01.2019 | 12:45
Болница у Мадриду, Реал није фаворит против Бетиса!
Реал Мадрид тоне ли тоне. Сваким колом. Колико год да су играли испод очекивања и својих стандарда Мадриђани су до пре седам дана били на само минус пет у односу на лидера Барселону, а ево уочи 19. рунде, разлика је огромних десет бодова. И то није оно нагоре. На Сантијаго Бернабеуу тренутно је права болница. 

Откако се Марко Асенсио повредио на утакмици полуфинала ФИФА клупског првенства света, Краљевски клуб тера неки опасан малер. Готово да нема меча да неко није испао из строја. Уочи утакмице против Бетиса на Бенито Виљамарину Сантијаго Солари тако не може да рачуна сигурно на шесторицу фудбалера (Асенсио, Бејл, Дијаз, Крос, Куртоа, Љоренте), плус суспендовани Лукас Васкез, а на све то и грипозни Винисијус Жуниор који је под великим знаком питања, пошто данас није тренирао. 

У таквој ситуацији Мадриђани заиста тешко могу до улоге фаворита на врућем терену у Севиљи. Реал, додуше, пуних шест година није изгубио од Бетиса, али чета Кикеа Сетијена одлично игра ове сезоне и већ је узела меру Барселони (и то на Ноу Кампу, 4:3), заблеживши и једну од највећих интернационалних победа у историји клуба, савладавши Милан на Сан Сиру - 2:1. 

Десетковани Реал, дакле, чека паклено тежак посао против Бетиса. И не само против Бетиса. У серији мечева која следи Мадриђани играју и против Севиље, а затим иду на ноге врло добром Еспањолу.  

Са ким и како, то је главно питање што мучи Соларија...

ГАРЕТ БЕЈЛ

Велшанин је повређен против Виљареала. Склон је честим одсуствима са терена, па првобитна прогноза да ће одсуствовати две недеље није "закуцана". Надају се у Мадриду да би могао да заигра против Севиље. На мечевима са Бетисом у недељу и потом Леганесом у Купу краља сигурно га неће бити у конкуренцији.

МАРКО АСЕНСИО

Проблем са мишићем. Страдао му је током клупског Мундијала и тада је била процена да ће паузирати три седмице. Три седмице су прошле, али репрезентативац Шпаније још није почео да тренира. И неће у скорије време. Повратак на терен очекује се с првим данима фебруара. Сигурно пропушта Бетис, Леганес и Севиљу. 

ТОНИ КРОС

Такође повреда мишића. Неће моћи на терен пре фебруара, што ће рећи да га нема против Бетиса, Леганеса, Севиље и Еспањола. Велики ударац за Мадриђане, пошто се ради о мотору тима...

МАРКОС ЉОРЕНТЕ

Прва повреда мишића у каријери за овог момка. С обзиром на то да је у врхунској физичкој спреми требало би да рокови буду испоштовани, а они предвиђају повратак на терен против Севиље. Све под условом да опоравак тече по плану, када започне с лакшим тренинзима...

ТИБО КУРТОА

Најмање проблем - 10 до 14 дана због зглоба. Свакако би прескочио Куп краља против Леганеса, тако да суштински озостаје само против Бетиса. Већ та меч са Севиљом биће на голу. 

МАРИЈАНО ДИЈАЗ

Већ је десетак дана ван терена. Тренира лаганим интензитетом. За сада нема прецизних информација када ће заиграти, сигурно је да против Бетиса неће. 

Уколико би се испоставило да ни Винисијус Жуниор није спреман - што се може наслутити после данашњег пропуштеног тренинга, Сантијаго Солари би за утакмицу са Бетисом могао да рачуна само на једног нападача - Карима Бензему.   

Тешке ноћи и дани су пред тренером Мадриђана...

Коментари / 0

Оставите коментар