Најтраженији нападач данашњице - Мората!

Сад је и Барса загризла…! Челсијев нападач има гомилу понуда!

Фудбал 13.01.2019 | 15:00
Најтраженији нападач данашњице - Мората!
Милан, Севиља, Борусија Дортмунд, Бајерн, Реал Мадрид., Атлетико Мадрида… А сада и Барселона!

Сви ови клубови су заинтересовани за Алвара Морату у јануарском прелазном року. Неки више, неки мање. Што га чини једним од најтраженијих, ако не и најтраженијим нападачем у Европи у зимском прелазном року.

Шпанац сигурна напушта Челси после неуспешних годину и по дана на Стамфорд Бриџу. Тада је плаћен 66.000.000 евра уз бонусе да трансфер достигне и 85.000.000 евра. Никада није достигао ту суму јерМората није успео у Челсију. У првој сезони је дао 15 голова на 48 мечева, али није оправдао очекивања. Ове сезоне код Сарија је још слабији и има 9 голова на 24 утакмице. Италијан га је прецртао и чека новог нападача, највероватније Гонзала Игуаина или Калума Вилсона.

За Морату се прво инетерсовао Милан, помињала се трампа за Игуаина, али од тога ипак није било ништа. Потом је Севиља постигла договор са играчем да пређе код њих на позајмицу вредну 5.500.000 евра уз опцијиу да га откупе за 40.000.000 евра на крају сзеоне. Бајерн се помиње још од летос јер види Шпанца као једног од наследника Левандовског, Борусија Дортмунд је такође загризла јер јој је потребан још један нападач. Криза ефикасности у Реал Мадриду је алармирала људе на Сантјаго Бернабеу да опет размисле о Морати као решењу и да шпански нападач по трећи пут у каријери задужи опрему Краљевског клуба. Потом се и Атлетико укључио у причу јер Симеоне јако цени Морату. Дијего Коста му је повређен, аНикола Калинић је промашај…

На крају, удицу је загризла и Барселона. Каталонски Спорт данас открива да у Барси размишљају о Морати и да су у току дебате у управи клуба о тој теми. Неки чланови врхушке би желели да га доведу, други се још нећкају. У питању би била позајмица.

Барса тражи нападача јер их брине ситуација са коленом Луиса Суареза и јасно је свима да Уругвајац не сме да буде превише оптерећен. Реузервни нападач Мунир Ел Хадади је прецртан и на продају тако да би егзекутор Моратиног профила добро дошао Барси.

Каталонски клуб је спреман да за позајмицу и плату Морате до краја сезоне издвоји десетак милиона евра. Челси има сличне понуде и од осталих клубова, тако да ће вероватно одлулити Мората. Њему се враћа у шпански фудбал, али би радије негде где ће имати већу минутажу и шансу да се врати у форму. У Барси би био само алтернатива за Суареза…

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар