Меч какав ће се тешко поновити: Шта "Поп" сад каже?!

Сан Антонио је погађао и погађао, а Попович се у једном тренутку ухватио за главу. А, тројке НИСУ биле најспектакуларније што смо видели у утакмици Сан Антонија и Оклахоме.

Кошарка 12.01.2019 | 10:30
Меч какав ће се тешко поновити: Шта "Поп" сад каже?!
"Ових дана, када после утакмице погледате статистику, прво баците поглед на тројке. Ако их погодите, а ривал их промаши, онда сте победили. Више не гледате скокове и изгубљене лопте, нити поене из контре. То сад није важно. Ето, толики је утицај тројки у данашњој кошарци и то очигледно видите у игри свих тимова", рекао је прошле јесени Грег Попович.

Тај став је износио у неколико варијанти.

"Мрзим тројке. Одувек сам их мрзео. То траје већ 20 година. Зато се све време шалим и говорим да ћемо направити промену у игри ако створимо шут од четири поена. Просто је, ако сви воле тројке, хајде да направимо и четворке. Људи ће искакати из седишта ако имате и шут за пет поена. Биће сјајно. Нема кошарке више. Нема лепоте у њој. Прилично је досадна. Али, тако је - како је", такође је причао "Поп", сликовито и веома иронично.

Међутим, прошле ноћи славни тренер је вероватно ипак уживао у тројкама.

Тренер Сан Антонија стајао је крај терена и гледао како његов тим против Тандера погађа првих 14 шутева за три поена!

Поповичев тим промашио је тек 15. шут са дистанце и завршио је меч са спектуларних 84,2 одсто погођених тројки (16/19), а уједно и са обореним рекордом НБА лиге. Очекивано, такав проценат на бар 15 првих шутева није имао ниједан тим у последњих 20 година најјаче лиге на свету.

Да прича буде још невероватнија, Сан Антонију ни такав шут није био довољан за мирну победу, као ни чак 56 поена сјајног центра Ламаркуса Олдриџа. Спурси су савладали "жилаву" Оклахому резултатом 154:147 тек после два продужетка, пре свега због импресивне партије незаустављивог Расела Вестбрука, који је завршио меч са 24 поена, 24 асистенције и 13 скокова.

Како је Сан Антонио оборио рекорд?

Италијан Марко Белинели погодио је свих пет шутева за три (5/5), Летонац Давис Бертанс сва четири покушаја (4/4), Аустралијанац Пети Милс само је једном промашио (3/4), док је амерички шутерБрин Форбс такође гађао са 100 одсто прецизности (3/3).

Преосталу, 16. тројку домаћих дао је "најнепрецизнији" међу њима, Дерик Вајт, коме су била потребна три шута за један тачан хитац (1/3). 

Ипак, иако ће се најдуже причати о тројкама, играч одлуке ипак је био невероватни Олдриџ, који је постигао седам поена у другом продужетку.

"Игра као 'звер' целе године", рекао је Попович после утакмице.

"Водио нас је на обе стране терена. Радио је то прошле године, ради то и ове. Просто, он је фантастичан", додао је трофејни тренер о центру који је завршио вече са 20 погодака из 33 шутева. Колико је био концентрисан, Олдриџ је показао и са линије пенала, јер је 16 слободних бацања извео без промашаја.

Што се тиче тројки, сигурно је уживао - колико год да их не воли.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар