Форест од данас нема менаџера: Јоканов број знају!

"Скај спортс" пише да је конкретизовано интересовање некадашњег шампиона Европе за српског стручњака. Прочитајте у каквим околностима је Каранка отишао.  Јокану отворен пут: Шпанац добио отказ, Србин је прва жеља! Бивши шампион Европе је означио нашег тренера као прву жељу.

Фудбал 11.01.2019 | 19:00
Форест од данас нема менаџера: Јоканов број знају!
Већ смо писали о интересовању Нотингем Фореста за Славишу Јокановића. Српски стручњак, слободан од растанка са Фуламом, незванично је добио први позив "шумара" крајем децембра, када је било наговештено оно што се овог петка и догодило.

Дојучерашњи менаџер бившег шампиона Европе, Шпанац Аиртон Каранка (45), напустио је Форест после тешког првог дела сезоне и оставио за собом упражњену клупу.

По свему судећи, то је додатно усмерило руководство Фореста да српском стручњаку.

Британски "Скај спортс" објавио је у петак вест да је Јокановић најозбиљнији кандидат да наследи Шпанца, чиме је још једном потврђено очигледно интересовање клуба велике историје.

Каранка је оставио Форест на седмом месту табеле и то не би била лоша почетна позиција за некадашњег тренера Партизана, који је већ увео две екипе из Чемпионшипа у Премијер лигу - Вотфорд и Фулам.

Шпанац није успео да то уради са тимом са "Сити граунда", а "Скај" пише и о проблемима који су пратили некадашњег фудбалера Реала током 12  месеци у клубу.

Бивши помоћник Жозеа Муриња у Реал Мадриду наводно је лично тражио да напусти Форест и раскине уговор, јер је осећао огромну тензију због учинка од девет победа, 12 ремија и пет пораза.

"Скај спортс сазнаје да је Каранка напустио посао због 'спољних' притисака, које је трпео у свакодневном раду. Такође, он је осетио да нема стабилност и контролу, а константна нагађања су утицала на напредак клуба, али и на психолошки приступ играча. Такође, он верује да је једину праву подршку добио од навијача, али је осећао непрестане 'упливе' у свој посао док би припремао екипу, па чак и на дане утакмица. У таквој ситуацији није имао други избор осим да оде", пише у тексту о растанку Каранке и Фореста.

Последњи Шпанчев меч на клупи био је у поразу против Челсија, у утакмици ФА Купа. Брзо ће бити познато да ли ће на исто место ускоро сести Јокановић - доказани специјалиста за "бег" из Чемпионшипа у виши, најелитнији ранг.

Најављено – учињено! Аитор Каранка је добио отказ на месту менаџера Нотингем Форсета, а СлавишаЈокановић је први фаворит да га замени.

О Каранкином одласку је почело да се спекулише крајем минуле године, а већ тада је и име српског тренера поменуто као решење.

Каранка је данас и званично раздужен са функције менаџера некадашњег двоструког шампиона Европе и отворен је пут за долазак Јокановића. Локални медији истичу да је Србин прва жеља газде клуба ЕвангелисаМаринакиса.

Јокановић је без посла откако је добио отказ у Фуламу јесенас. Од тада је био жеља Рединга и Стоука, али је одбио обе понуде. Сада је на искушењу да ли да прихвати позив Нотингем Фореста. Српски стручњак и даље прима обештећење од Фулама, па ће Нотингем морати да му достави понуду која би га задовољила. Поред Јокановића, кандидати су још Леонардо Жардим, Гери Ровет, Карлос Карваљал и Мартин О Нил. Али са њима ће се разговарати тек ако Србин одбије понуду.

Амбиција популарних Шумара је да се палсирају у плеј-оф за Премијер лигу. Тренутно су први испод црте са четири бода мање од петопласираног и шестопласираног Мидлзброа и Дербија Каунтија, а имају исти број бодова као осмопласирани и деветопалсирани Бирмингем и КПР.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар