Звезда без Лазића и Цирбеса у Лакташима!

Незвестан и Берон! Кошаркаши Црвене звезде гостују у суботу Игокеи (17х) у мечу 15. кола АБА лиге.  Црвено-бели у Лакташима: Имамо проблем, али и обавезу.  Кошаркаши Звезде кренули у Републику Српску без тројице играча. Један од оних који ће имати задатак да надоместе њихово одсуство је и Огњен Добрић.

Кошарка 11.01.2019 | 20:20
Звезда без Лазића и Цирбеса у Лакташима!
Ово ће бити 16. дуел две екипе у регионалном такмичењу, црвено-бели су до сада славили десет пута.

Звезда у Републику Српску стиже са савршеним учинком 14-0 у досадашњем делу сезоне, а тренер Милан Томић за меч у Лакташима не може да рачуна на Бранка Лазића, Мајка Цирбеса и Билија Берона.

Осим победе и великог преокрета у Шпанији, кошаркаши Црвене звезде мтс остали су на паркету Уникахе и без тројице повређених играча - Бранка Лазића, Маика Цирбеса и Билија Берона.

У таквој ситуацији, као и уз вишенедељно одсуство Мохамеда Фајеа, екипа Милана Томића отпутовала је у петак ујутру за Лакташе, где на паркету Игокее играти за 15. "јадранску" победу у низу (субота, 17 часова, ТВ Арена спорт).

Уочи пута, на који су црвено-бели кренули у раним јутарњим сатима, шеф струке Звезде рекао је да очекује још једно тешко гостовање у серији утакмица ван "Пионира".

"Имамо проблем, нећу моћи да рачунам на Лазића, Цирбеса... Били Берон је добио ударац у колено и такође је ровит. Имамо проблема, али и обавезу да одиграмо добро, сконцентрисано, без празног хода", нагласио је он.

"Игокеа је променила тренера, довели су и новог играча, мењају у ходу, и сигурно ће реаговати након пораза у Подгорици. Понављам, морамо чврсто и добро да одиграмо у одбрани овај меч", додао је Томић.

Један од играча који ће одменити Берона и Лазића биће Огњен Добрић, стрелац 13 поена у Шпанији.

"У односу на први меч који смо играли у Београду, Игокеа је прертпела доста промена. Добар тим, сада и са новим тренером, отишао је Зубчић, али стигли су у међувремену добри играчи, Лафајет, Вилијамс, сада и Луковић. У прошлости смо играли добре утакмице у Лакташима, и зато се надам да ће публика имати шта да види и у суботу. Познато је да Црвена звезда има пуно навијача у Републици Српској и надам се да ће велики број њих доћи да нас подржи у суботу, јер нас чека добар противник", рекао је борбени бек црвено-белих.

Звезда се одмах после утакмице аутобусом враћа у Београд, а у уторак опет путује у Шпанију на гостовање Валенсији у трећем колу Топ 16 фазе Еврокупа (среда, 20.45).

Парови 15. кола АБА лиге:

у суботу

Игокеа - Звезда 17.00
Партизан - Крка 19.00
Цедевита - Цибона 21.00

у недељу

Олимпија - Мега 17.00
Морнар - Задар 19.00

у понедељак

ФМП - Будућност 18.00

Табела: Звезда 14-0, Цедевита 10-4, Будућност 9-5, Партизан 8-6, Мега 8-6, ФМП 6-8, Цибона 6-8, Задар 5-9, Морнар 5-9, Игокеа 5-9, Олимпија 4-10, Крка 4-10.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар