Звезда почела припреме...

Милојевић: Много је претендената на титулу! Фудбалери Црвене звезде на помоћном терену стадиона "Рајко Митић" почели су данас припрема за пролећни део сезоне у којем нападају "дуплу круну".  Звезда има 90 одсто тима: А, ако се појави још неко. . .  Црвено-бели започели припреме за други део сезоне, у којем су им циљеви одбрана титуле и освајање Купа. "Појачали смо позиције које смо желели, али нећемо пропуштати шансу да се још ојачамо".

Фудбал 11.01.2019 | 18:50
Звезда почела припреме...
Тренер Звезде Владан Милојевић окупио је играче на првом тренингу у 2019. години.

Након одлагања старта припрема због комеморације и сахране клупске легенде, Драгослава Шекуларца, црвено-бели су са помоћног терена "Маракане" кренули у други део сезоне, у којем ће бранити титулу и предност на табели у односу на најближе пратиоце - Раднички (девет бодова) и Партизан (15 бодова).

У складу са најавом, на прозивку су дошле новајлије Немања Милуновић (БАТЕ Борисов) и Милош Вулић (Напредак), док ће Дејан Видић бити позајмљен Земуну, где ће можда и Словак Ерик Јирга, који је овог јутра дошао у Љутице Богдан из Спартак Трнаве.

Са друге стране, екипу су раније напустили Ненад Крстичић (АЕК) и Немања Милић (БАТЕ), а још је неизвесно да ли ће остати низ играча (Дегенек, Савић, Стојиљковић, Родић, Јовичић, Срнић и Мелег).

Уз изузетак Милоша Дегенека, који тренутно игра за Аустралију на Азијском купу, сви су у петак дошли на окупљање.

Тренеру Владану Милојевићу на прозивци се јавило 34 фудбалера, међу којима су новајлије Немања Милуновић (БАТЕ Борисов), Ерик Јирка (Спартак Трнава) и Милош Вулић (Напредак Крушевац).

У односу на први део сезоне нема Ненада Крстичића који је отишао у атински АЕК и Немање Милића (БАТЕ Борисова), док Милош Дегенек има обавезе са репрезентацијом Аустралије на Азијском купу, а Мохамед Ел Фарду Бен долази у суботу:

Црвено-бели ће у Београду радити до недеље када путују у словеначку базу Терме Чатеж, а онда од 26. јануара до 9. фебруара биће у турској Анталији.

Заказане су и пријатељске утакмице против аустријског Вакера (27. јануар), Аустрије (30. јануар), Лудогореца (2. фебруар), Работничког (5. фебруар) и Марибора (8. фебруар).

Тренер Звезде Владан Милојевић изјавио је да је приоритет на пролеће освајање "дупле круне" која се чека 13 година.

"Очекивања су велика, приоритет су два трофеја. Одиграли смо добро Европу на јесен, велики искоство смо стекли и подстрек да радимо још боље. Даћемо све од себе да испунимо циљеве", рекао је Милојевић новинарима на почетку припрема на стадиону "Рајко Митић".

Звезда има девет бодова више од нишког Радничког и чак 15 од Партизана, али је Милојевић опрезан.

"Деле се бодови, систем је такав... Има много претендената за титулу, није баш такво стање као што изгледа. Не волим да причам унапред о томе".

Милојевић је додао да је задовољан досадашњим појачањима, медју којима је и Ерик Јирка из Спартак Трнаве.

"Неспорно је да је добар играч, желели смо га. Ипак, број странаца је ограничен и морамо да водимо рацуна о томе. Имаћемо мање утакмица и видецемо и његову жељу, пре него што одлучимо да ли ће можда на позајмицу. Целу ситуацију знаћемо до пред крај прелазног рока".

Тренер црвено-белих је нагласио да је добро што већ сада има 90 одсто тима на окупу, али није искључио могућност долазака и одлазака.

"Сигурно је да нећемо рећи" не" за квалитетног играча, а добра је ствар што имамо скоро цео тим. Бићу најсрећнији кад се заврши прелазни рок".

Милојевићу су се на прозивци јавило 34 фудбалера.

"У овом тренутку имамо доста који су из омладинске школе, неки су се вратили са позајмица. Желимо да видимо на кога рачунамо. Немам проблем са тим, а у Турску ћемо водити скраћени списак".

После уобичајених лекарских прегледа, Звездини фудбалери се у понедељак, 14. јануара, селе у њима добро познату словеначку базу Терме Чатеж, где ће до 23. јануара радити на стицању кондиције.

"Лекарски прегледи су почели у четвртак и завршавамо их у суботу, а онда ћемо у Термама ставити акценат на физичку спрему и неке тактичке детаље. После нам у Турској следи уигравање", рекао је Милојевић новинарима пре првог тренинга.

Упитан за велики број играча на првобитном списку (више од 30 имена), Звездин тренер рекао је да још није дефинитивно ко ће све ићи на припреме.

"Видећемо ко ће све путовати. За Терме немам проблем јер ће се тамо радити на физичкој припреми, али за Турску ћемо сигурно ревидирати списак. Морамо да водимо рачуна и о томе да је прелазни рок жива ствар, могући су изненадни доласци и одласци. Имамо 90 одсто тима, али сигурно да нећемо рећи не ако можемо да доведемо неког квалитетног играча. Припреме ћемо искористити да видимо на кога све можемо да рачунамо".

Јирка остаје или иде на позајмицу?

"Што се тиче странаца, у питању је само дозвољени број, јер њихов квалитет није упитан. Сви они заслужују да буду у Звезди, али видећемо због тог ограничења које постоји".

Истакао је да је задовољан појачањима.

"Довели смо играче на позицијама на којима смо желели. Мислим да је направљен добар замах за будућност".

Уз подразумевање највиших циљева, Милојевић је био упитан и да каже ко је највећи конкурент за титулу?

"Видећемо, знате и сами какав је систем и да се деле бодови. Не бих унапред причао".

Друга фаза припрема биће обављена у турској Анталији, од 26. јануара до 9. фебруара, а тамо ће црвено-бели имати и пет провера. Ривали су немачки нижелигаш Вакер Нордхаузен (28.1), Аустрија Беч (30.1), Лудогорец (2.2), Работнички (5.2) и Марибор (8.2).

Голмани: Немања Супић, Милан Борјан, Зоран Поповић, Милош Гордић, АлександарСтанковић;

Одбрана: Филип Стојковић, Вујадин Савић, Марко Гобељић, Срђан Бабић, Милан Родић, Стефан Хајдин, Рашид Сумаила, Алекса Терзић, Немања Милуновић, Зе Маркос;

Средина терена: Милош Вулић, Ерик Јирка, Ненад Милијаш, Славољуб Срнић, БранкоЈовичић, Душан Јованчић, Дејан Мелег, Милан Јевтовић, Лоренцо Ебисилио, ВељкоСимић, Џонатан Кафу, Марко Марин, Горан Чаушић, Стефан Цветковић, ВељкоНиколић;

Напад: Ричмонд Боаћи, Милан Павков, Дејан Јовељић, Никола Стојиљковић.

*Мохамед Ел Фарду Бен прикључиће се саиграчима у суботу.

ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРЕЛАЗНИ РОК ЗИМА 2018/2019:

ДОШЛИ: Немања Милуновић (БАТЕ Борисов) и Милош Вулић (Напредак), Дејан Видић (Златибор), Ерик Јирка* (Спартак Трнава).

ОТИШЛИ: Ненад Крстичић (АЕК), Немања Милић (БАТЕ Борисов).

*Јирка је купљен летос, али је остављен на позајмицу Спартаку из Трнаве.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар