Нова Партизанова штоперска нада...

Међу младим играчима који су се прикључили првом тиму Партизана овог јануара налази се и млади штопер Страхиња Павловић.

Фудбал 12.01.2019 | 23:30
Нова Партизанова штоперска нада...
Први кораци

"Фудбал сам почео да тренирам са шест година у школи фудбала Савациум у Шапцу. Први тренер ми је био Зоран Кокановић од којег сам доста тога научио и са којим сам и даље у контакту уз праве савете. Уз њега су у школи били и тренери Перица Ђокић и Јовица Делић", рекао је момак рођен 2001. године.

Долазак у црно-белу породицу

"Први пут су ме приметили тренер Слађан Шћеповић и покојни чика Трба док сам играо за селекцију западне Србије. Убрзо сам ишао са Партизаном на свој први турнир –Турнир пријатељства, где сам се добро показао и следеће лето 2015. сам званично дошао у клуб.

Када сам дошао у Партизан те године смо постали пионирски прваци и освајали смо турнире свуда по региону од Македоније, Бугарске, Словеније, Италије…Када сам дошао у Партизан упознао сам Бојана Балажа и Ивана Тејића који су ми и дан данас најбољи другари и са којима проводим доста времена. Са Бојаном сам сад у првом тиму, а надам се да ће нам се ускоро придружити и Иван".

Рад са првим тимом и долазак у Београд

"Велике заслуге што сам сада у првом тиму иду мом тренеру Шћепи који ме је доста тога научио. Трећа сам година и идем ванредно у Спортску гимназију, која се показала као одличан избор. Прве две године сам ишао редовно, али трећу нисам могао због обавеза према првом тиму, па сам морао да је упишем ванредно".

Прошле године, почетком маја, тренер ме је назвао и рекао да ћу сутра тренирати са првим тимом.

Био био сам веома срећан! Већ сутрадан сам делио свлачионицу са истим тим људима којима сам до скоро додавао лопте или их гледао преко малих екрана. Било ми је јако драго због тога, а посебно што су ме сви лепо прихватили као да сам са њима био већ неки дужи период. После тога сам био на првом делу летњих припрема и ево ме сад на зимским.

Рад са првим тимом је много озбиљнији него у омладинској школи, али сам се брзо прилагодио томе. На терену могу много тога да научим од других искуснијих играча и велико је уживање тренирати са таквим момцима. Надам се да ћу ускоро и заиграти са њима.

Од шпица до штопера

"Када сам био млађи играо сам на разним позицијама од шпица до бека, то је ваљда разлог што и сада могу да се снађем на више позиција, али сам се скрасио на штоперу и то ми највише одговара".

Омиљени играчи

"Моји тренутно омиљени играчи су Кјелини и Рамос, али такође много волим и Матића".

Сами своји мајстори

"У осмом разреду основне школе сам се преселио у Београд и постао цимер са Иваном Тајићем нашим омладинцем. Живимо сами и о свему бринемо од веша до кухиње. Иван је много бољи кувар од мене, али сам ту да помогнем. Када не стигнемо да спремимо одемо на Телеоптик, где имамо клупски ресторан. Иванов специјалитет? Бело месо са четри врсте сира! Морате да пробате".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар