"Легенде никада не умиру"

Чувени фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Драгослав Шекуларац сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Србија 10.01.2019 | 16:49
"Легенде никада не умиру"
Од “Шекија” су се опростили породица, пријатељи, некадашњи саиграчи, представници Звезде, Партизана, ОФК Београда, Фудбалског савеза Србије, као и цијели први тим црвено-бијелих.

Између осталих ту су били и изасланик предсједника Александра Вучића Никола Селаковић, академик Матија Бећковић, познати тренер Душан Бајевић, легендарни кошаркаш Зоран Славнић.

Душан Маравић, који је играо са Шекуларцем, подсјетио је да је чувени фудбалер био јако популаран широм свијета.

– У име нас срећника који смо с тобом играли можда нисмо имали времена и прилике да ти кажемо за живота, па ћемо сада. Не само да си био најбољи, најпопуларнији међу нама, него си био најбољи међу нама. Ми смо с тобом играли, али смо те и гледали опчињени твојим мајсторством. Гдје год смо били широм свијета ти си доминирао. Био си раван Пелеу и Гаринчи, тада најбољим фудбалерима на свијету, био си магнет за навијаче који су долазили тебе да гледају. Рецимо, у Сплит се тада путовало спаваћим колима, а навијачи су ноћу заустављали воз да те виде. Био си најтрофејнији међу нама, а освајао си трофеје и као тренер. И ту си доказао да си најбољи – рекао је Маравић, послије чега је услиједио аплауз више стотина људи на гробљу. 

У име породице од легендарног фудбалера опростио се брат Мирко Шекуларац.

– За њега је живот био игра, волио је шалу. Била је привилегија бити члан његове породице. И сада када си отишао направио си чудо, ујединио си људе свих вјера и нација са свих континената. Надам се да ће твој синовац који игра фудбал у Швајцарској да настави традицију – поручио је он.

Упечатљив детаљ остаће и порука на вијенцу “Праве легенде никад не умиру”…

Раније данас, на стадиону “Рајко Митић” одржана је комеморација у част непоновљивог фудбалског шармера, дриблера, званично друге Звездине звијезде.

Један од најбољих фудбалера икад на овим просторима преминуо је у суботу у 82. години.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јаффа

10.01.2019 18:30

Вјечна му слава! Хвала за све Шеки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

10.01.2019 19:48

На Свјетском првенству у Чилеу 1962.године засјенио је великог Пелеа, тако да су новински наслови гласили: Пеле у сјенци Шекуларца. На истом првенству добио је оцјену, новинарску, новинара од /1-10./ 11! То касније нико никад' у историји није урадио и добио. Најбоље о Шекију је рекао он сам о себи: "Да ми је глава била као ноге". Јбг. Почивај у миру несташни дечко свјетског' фудбала...

Name

Зоран

10.01.2019 20:15

Секи, вјецна Ти слава и хвала. Лијепо се, у овом рузном времену, сјетити да су постојали људи који су нам свима били ауторитет и путоказ.

Name

Југославија

10.01.2019 21:26

Ми Југословени. Пуна уста. Понос. То је он остао. Сад иде у вјечност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

10.01.2019 21:34

Фудбалска громада, људескара,фудбалски виртуоз,име које це бити уклесано у историју као један од најбољих играца света.!Свако ко га је гледао на стадиону био је поцаствован сто мозе узивати гледајуци Шекија како прави бравуре и то је била једна најлепса представа која се урезе у цовека за цели зивот.А,тек имати прилику упознати га узиво и бити у његовом друству,то је посебан догађај...био си истинска велицина са скромносцу која је красила овог предивног цовека и великана фудбала...Шеки поцивај у миру и нека је вецна слава за све сто је твој таленат и људска велицина прузила југословенском фудбалу...твоје име бице урезано у анале фудбала...људска и фудбалска велицино,збогом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калабиц Н

10.01.2019 22:19

Збогом ЛЕГЕНДО!Нека ти је лака црна земља.ЛЕГЕНДО....

ОДГОВОРИТЕ