Дао бубрег због куповине иПхона

Кинез Ксиао Ванг је имао само 17 година када је одлучио да прода бубрег да би купио иПхоне 4, који иначе није могао да приушти.

Свијет 10.01.2019 | 07:10
Дао бубрег због куповине иПхона
Након операције Вангу је речено да ће моћи наставити живот нормално са једним бубрегом, међутим остао је трајно инвалид и скоро осам година је зависан од дијализа.

Током 2011. године иПхоне 4 је био статусни симбол у школи у граду Ченгзоу, у Кини, коју је похађао овај младић. Како је долазио из сиромашне породице која није могла да му приушти овај скупоцјени телефон, Ванг је одлучио да прода здрав бубрег да би купио овај телефон.

Путем сумњивог посредника овај младић је ступио у контакт са трговцима органа на црном тржишту и договорио продају бубрега за 3.200 долара, што је било довољно новца да купи жељени иПхоне 4.

Нажалост, ова глупа одлука је упропастила живот младом Кинезу. Ванг је био убијеђен да ће моћи нормално да настави живот, а чак му је и доктор који је извео илегалну операцију рекао да неће имати посљедица по живот.

Како операциона сала у којој је захват изведен није била стерилизована, дошло је до инфекције ране. Нажалост, ни породица младог Кинеза није знала за његову продају органа све док му се здравље није потпуно погоршало и више није могао да крије своје здравствене проблеме.

Како Ванг није смио да каже својим родитељима да је продао бубрег и како је дуго времена држао као тајну то што је урадио, инфекција се убрзо проширила на преостали здрави бубрег, који је временом отказао.

Једини начин да Ванг преживи је да буде везан за кревет и да зависи од машине за дијализу која га одржава у животу.

Када су родитељи младог Ванга сазнали да је младић продао бубрег за телефон иПхоне 4, они су ушли у траг посреднику и доктору који је извршио операцију те су против њих подигли тужбу.

Родитељи су успјели добити компензацију у износу од 320.000 долара, који су већином потрошени на лијечење младог Ванга.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

лол

10.01.2019 08:41

ајфон, прецијењено смеце, због лога јабуке плацате 70% висе од реалне вриједности...

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

10.01.2019 08:55

ЈА ГА ПРОДАО ЗА 200 МАРАКА...ПРЕ 2 МЈЕСЕЦА..ДА САМ ЗНАО АДРЕСУ ДАО БИ НА ПОКЛОН...

Name

миа

10.01.2019 12:44

о боже драги, ма нема ово је пропаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

да сам доктор

10.01.2019 13:15

Не бих му вадио бубрег него бих га смјестио на психијатрију.

ОДГОВОРИТЕ