Шала која је преварила фудбалски свијет!

Не, Пике се неће пензионисати како би већ 2021. постао председник Барселоне! Насели смо и ми!

Фудбал 12.01.2019 | 09:15
Шала која је преварила фудбалски свијет!
У БиХ, Србији и већем делу планете 1. април је датум кад се збијају шале, у Шпанији је то 28. децембар или Дíа де лос Сантос Иноцентес (Масакр невинихи или како се код нас најчешће каже Покољ младенаца витлејемских). У јеванђељу по Матеји, наиме, пише се о масакру краља Ирода Великог, који је наредио убиство мушке деце у Витлејему како би избегао губитак престола. Историчари су ипак утврдили да се тај догађај није десио, али је у неким земљама – Шпанија, латинска Америка и Филипини рецимо – остао обичај да се 28. децембра збијају шале, њихови кратори називају се “иноцентадас“, невини, тек да се жртве шала не би превише љутиле.

Једна таква “жртва“ крајем 2018. године био је и Ђерар Пике, па и многи медиј широм планете. Каталонски Мундо Депортиво, пословично добро обавештен о збивањима у Барселони, објавио је да ће Пике већ 2021. завршити играчку каријеру како би преузео председничку улогу на стадиону Камп Ноу о чему се већ годинама спекулише пошто та идеја има велику подршку у навијачким круговима. Писало је и да ће за тренере довести легендарне асове и бивше саиграче Андреса Инијесту и Ћавија.

Деловало је реално, многи су се светски медији упецали, међу њима и ми, али нам је данас стигао мејл у коме нам се указује да смо испали наивни и насели на шалу. Промакла нам је вест дан касније, Мундо Депортиво је објавио деманти у којем је признао да се само нашалио не очекујући да ће се “вест“ тако брзо проширити и ван Шпаније, посебно не у земљама у којима 28. децембра нема такав значај.

Па ето, да демантујемо и ми, ненамерна је грешка, мада Ђерар Пике у Барселониној фотељи и даље звучи као сасвим реална опција у некој даљој будућности. Можда не већ 2021, али...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар