Још један кандидат за Морату - Атлетико!

Чоло запео, Челси хоће, главешине у разговору с агентима! Све очи упрте на Стамфорд Бриџ.

Фудбал 11.01.2019 | 17:00
Још један кандидат за Морату - Атлетико!
Данима уназад ломе се копља око играчке будућности Алвара Морате, што са собом носи и потенцијални домино ефекат, јер Челси мора под хитно да нађе адекватну замену, а као две највеће жеље издвојили су се Гонзало Игуаин и Калум Вилсон.

Мората је дуго у центру пажње европских медија, а поготово је сада ушао у жижу шпанских медија, који тврде да је Шпанац већ договорио све детаље сарадње са Севиљом по формули - 5.500.000 евра за позајмицу до краја сезоне, плус опција откупа на 40.000.000 евра. Док Фали Рамаданиради на томе да смекша директорку Челсија Марину Грановскају, последњих сати се у целу причу умешао још један шпански клуб који прети да додатно помрси конце. То је - Атлетико Мадрид! 

Дијего Симеоне је упао у проблем пошто је његов први нападач Дијего Коста оперисао лево стопало и засад није познато колика га пауза чека. Не пре фебруара, можда и краја другог месеца. Због тога јеЧоло код својих претпостављених ургирао да му што пре нађу замену, због чега су они извукли картицу са именом и презименом шпанског репрезентативца. Према информацијама из Шпаније и Енглеске, први оперативац Андреа Берта већ је у Лондону, где разговара са Маротиним агентом Хуанмом Лопезом о потенцијалном ангажману. Он ће дефинитивно бити у облику позајмице, али се још не зна да ли са опцијом куповине или не. Оно што је Челсију најбитније јесте да се што пре реши Моратиних примања, који на годишњем нивоу износе 9.000.000 нето, дакле после пореских одбитака! У Челсију не намеравају да плате ни цент у виду неке разлике на име примања, што значи да би Мората морао драстично да спусти потраживања. Наводно, бар на 6.000.000 евра!

Што се Атлетика тиче, мадридски АС тврди да би клуб морао да се реши двојице играча уколико жели да избегне сукоб с правилником финансијског фер-плеја. Наравно, уколико се одлучи да Морату откупи на лето. 

Постоји и проблем који се тиче целог Моратиног трансфера, а то је – Роман Абрамович. Руски милијардер је, наиме, спустио рампу на Моратин одлазак све док Челси не пронађе замену. Гонзала Игуаина, Калума Вилсона, Единсона Каванија или неког четвртог, непознато је... То значи да би трансфер могао да се заврши и 31. јануара, а можда и пре. Све зависи од Челсија, односно од Романових жеља и Марининих преговарачких способности. Ту се Маурицио Сари најмање пита, иако он лично жели Пипиту.

Биће овде свега, већ осећамо...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар