Кренуо Партизан: Не осврћите се на неправде!

И Зоран Мирковић је наставио праксу претходника да на припреме првог тима поведе талентоване тинејџере. . . Рикардо долази у среду. Вучелић о "Свевишњем, неправди и принципима".  Партизан почео припреме за наставак сезоне.  Фудбалери Партизана окупили су се у Београду пред почетак припрема за наставак сезоне.

Фудбал 09.01.2019 | 18:15
Кренуо Партизан: Не осврћите се на неправде!
На првој прозивци у Спортском центру Телеоптик није било Рикарда Гомеша који ће се тиму придружити у четвртак, као и Армина Ђерлека који је добио богиње.

Фудбалери Партизана ће први део припрема одрадити у Београду, а 25. јануара ће отпутовати у турско летовалиште Белек.

Партизан је први део сезоне завршио на трећем месту у Суперлиги са 44 бода, 15 мање од водеће Црвене звезде, а шест од другопласираног Радничког.

Сезона у првенству би требало да се настави 16. фебруара, када ће Партизан гостовати Бачкој.

"Црно-бели" ће играти и четвртфинале Купа Србије, где ће им противник бити Напредак у Крушевцу.

Тешко да ће тим Партизана у овом зимском прелазном року претпрети неке битније измене, што ће рећи да ће исто језгро екипе која је играла јесенас и у пролећном делу покушати да одбрани трофеј у Купу Србије и да проба да освоји друго место у лиги, јер је освајање титуле у границама научне фантастике.

Иако су из управе црно-белих најављивали да ће до почетка припрема (а то је данас) бити измена у саставу, према ономе што су новинари видели у "Земунелу" - статус qуо. 

Једино изненађење је да на списку који је подељен новинарима, а ни међу играчима није било првог стрелца екипе Рикарда Гомеша, али ће се он прикључити екипи од среде. Спортски директор Партизана Ивица Илиев раније је изјављивао да се "многи клубови" интересују за Португлаца, али да још нема конкретних понуда.

На списку није ни Армин Ђерлек, али само из здравствених разлога - добио је богиње.

На почетак припрема дошао је и Саша Здјелар, за кога се писало да сигурно одлази. Међутим, он је и даље члан црно-белих. Мада, како то већ обично бива, није искјучено да до краја прелазног рока и припрема, он или неки други фудбалер раздужи опрему Партизана.

Оно што јесте испуњено, то је број нових младих, талентованих играча који ће искусити како је то бити члан Првог тима. Макар само на припремама. То се, пре свега, односи на Филипа Стевановића о којем се већ пишу хвалоспеви и који је велики потенцијал. Уз њега, шансу да се докажу међу старијима су и Балаж, Страхиња Павловић...

Партизан ће први део припрема обавити у Београду до 25. јануара, а потом одлази у Турску, где остаје до 8. фебруара. Партизан ће у Анталији одиграти неколико контролних утакмица (Шахтјор из Доњецка, Слован из Либереца, Краковија, Крила Совјетов...). Пролећни део Суперлиге Србије почиње 15. фебруара.

Председник Партизана Милорад Вучелић рекао је да се циљеви не мењају.

"Почињали смо ове прозивке увек са неким жељима, циљевима и принципима који се никад нису мењали. То је увек борбба за трофеје, борба да победимо. Тај принцип се није мењао. Понекад због тих силних неправди некад изгледа да нема наде, али кад нема наде има принципа. Треба да останемо при тим принципима и да то увек праведно и по заслузи", рекао је Вучелић.

Он је затражио од играча да се "не оптерећују ванспортским неправдама".

"Свевишњи ставља терет на рамена тачно колико та рамена могу да издрже", био је духовно надахнут Вучелић.

Спортски директор Ивица Илиев пожелео је играчима следеће:

"Пожелео бих вам прво веру у себе, у саиграче, тренера и управу. Ми морамо да будемо једно, јер само тако можемо да идемо напред. Носите свети дрес. Нећемо да гледамо иза нас, већ само напред. Желим вам храбрости и да покажемо да смо на терену најбољи".

На списку који је подељен новинарима у "Земунелу" је 29 имена:

голмани: Владимир Стојковић, Филип Кљајић, Марко Јовичић, Александар Поповић.

Одбрана: Лука Цуцин, Габријел Енаке, Мирослав Вулићевић, Марк Валијенте, Светозар Марковић, Страхиња Павловић, Бојан Балаж, Немања Р. Милетић, Златан Шеховић, Слободан Урошевић, Немања Г. Милетић.

Везни ред: Саша Здјелар, Александар Шћекић, Милан Смиљанић, Небојша Косовић, Данило Пантић, Филип Стевановић, Саша Илић, Зоран Тошић, Горан Закарић, Марко Јанковић, Јован Кокир, Дјорђе Ивановић.

Напад: Немања Николић.

***Рикардо долази у среду, Ђерлек има богиње.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар