Буфон каквог не познајемо...!

Најдаље што сам ишао је неколико повучених димова џоинта. . . Имао сам напад панике у Јувентусу! И најјачи имају слабости. . .

Фудбал 10.01.2019 | 22:30
Буфон каквог не познајемо...!
Ако бисмо тражили неког фудбалера у 21. веку за кога никада не бисмо рекли да има слабе тачке онда је то Ђанлуиђи Буфон. Човек за кога је тешко наћи неког да га не поштује. Страшан и на терену, али и ван њега. Прави даса.

Али, оно што је Буфон открио у последњем интервјуу доказује да и најјачи имају слабе тачке и да нису савршени. Зато је Буфон и причао о тим стварима.

О дроги, допингу, депресији. Допинговао се није, али преостале две ствари му нису стране.

"Као дете, имао сам осећај да сам неуништив, непобедив. Могао сам до врха, радио шта сам хтео. Подржавао сам лудило када сам имао 20. Урадио сам доста глупих ствари, чекирао сам све што сам хтео. Студиозно сам одбијао дрогу или допинг. Са 17 година сам знао да кажем "не" када ми неко стави пилилу на усне".

Али, имао је Ђиђи несташлука.

"Најдаље што сам ишао је да сам једном приликом повукао неколико димова џоинта када сам био клинац. Сећам се облака дима који је обавијао навијаче, али тај дим није био од ватромета или пиротехнике. Већ 200 џоинта упаљених у исто време".

Мучио се Буфон и са депресијом.

"Пре 15 година, током неколико месеци све је престало да има смисао. Осећао сам као да људи нису заинтересовани за мене, него само у шампиона код представљам. Сви су питали са Буфона, нико није питао за Ђиђија", рекао је чувени голман.

И наставио да се присећа.

"Било је то јако тешко време. Имао сам 25 година, на врхунцу успеха каријере. И одједном сам пред меч Јувентуса отишао до тренера голмана и рекао да нисам спреман да браним. Имао сам изненадан напад панике. Био сам неспособан да одиграм тај меч".

Разговор му је много помогао у свему.

"Да нисам поделио то искуство са другима, магла и конфузија би и даље били у мојој глави. Био сам довољно свестан да схватим да морам да се изборим са слабостима које имам. Никада се нисам плашио да изнесем емоције или да плачем. Нема ту чега човек да се стиди".

Иако има 40, Буфон се нада још једној сезони у Пари Сен Жермену.

"Моја идеја је, ако се ПСЖ усагласи, да играм овде још годину дана. Можда звучи чудно јер имам 40 година, али мислим да имам више снова и амбиција него када сам имао 40. Надам се да ћу за 10 година и даље бити на ногама".

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар