Руседски: Новак ће водити главну ријеч на ГС турнирима!

Некада четврти тенисер света, Грег Руседски, прогнозирао је каква ће бити тениска 2019. година.

Тенис 10.01.2019 | 18:30
Руседски: Новак ће водити главну ријеч на ГС турнирима!
Руседски, који је највећи успех имао 1997. када је играо финале УС Опена, сматра да ће Новак Ђоковић, као први на свету, бити тај који ће се највише питати када је реч о Гренд слем трофејима.

"Ђоковић је свету поручио још на Вимблдону да се вратио. Потом је годину завршио као број један и то пети пут у каријери. Он је тај који ће бити највећи изазов свима у 2019. години", рекао је Руседски.

Руседски који је играо за Канаду до 1995, а потом за Велику Британију, када је узео британско држављанство, каже да ће Новаков највећи изазов бити млади тенисери од којих је губио у 2018. години.

"Интересантна ствар током тих шест месеци када се вратио били су порази од младих тенисера. Од Циципаса је изгубио у Торонту, од Хачанова у Паризу и коначно, од Зверева у Лондону. То су три момка који су се издвојили по мишљењу многих. И ту су увек и Борна Ћорић и Кајл Едмунд. Ипак, мислим да ће Ђоковић бити тај који ће бити главни на гренд слемовима, с тим да је Рафа Надал фаворит у Паризу, наравно ако буде здрав", сматра Руседски.

По њему, најзанимљивије ће бити видети како функционише комбинација Александер Зверев - Иван Лендл, допада му се и то што Карен Хачанов ради са бившим тренером Горана Иванишевића, Ведраном Мартићем, док је за Роџера Федерера рекао да га никада не смете отписати, без обзира на године и нешто слабији други део протекле сезоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар