Вајда: Шта је Новаков циљ? Ево, ово...

Календарски Гренд слем и Федереров рекорд! Маријан Вајда, тренер српског тенисера Новака Ђоковића, причао је о односу са својим "штићеником" и очекивањима за наредну сезону.

Тенис 12.01.2019 | 21:30
Вајда: Шта је Новаков циљ? Ево, ово...
Вајда се средином прошле године вратио у Ђоковићев тим после пар година паузе и одмах је уследио раст и успон тенисера који је тренутно на самом врху светске ранг листе.

Словачки тенер је најавио Новаков напад на сва четири Гренд слема ове године и, како му је Ђоковић рекао,

"Новак је већ рекао да жели да освоји сва четири Гренд слема у години. Причали смо и о Федереровом рекорду. Новак има 14, а Роџер 20 Слемова. Наравно, он мора да ради напорно и да остане здрав. То му је једина шанса да дође до календарског Гренд слема", рекао је Вајда за "Спорт.цз".

Ђоковић је током прошле сезоне освојио Вимблдон, Синсинати, Шангај и УС опен, а то чак ни његов тренер није очекивао.

"Нисмо очекивали толике успехе. Када сам се вратио у Новаков тим нашао сам га у стању у којем није могао да осваја велике мечеве. Знао сам да ће опет бити шампион, али нисам мислио да ће се то десити тако брзо. Новак ће у 2019. осећати већи притисак и морати да се доказује као фаворит", додао је Вајда.

Словак истиче да је за успех у спорту потребан добар људски однос између тенисера и осталих људи у његовом животу.

"Постоји добар однос између нас двојице. На тениским теренима смо 24 часа, не само у победама него и у поразима и приватном животу. То је моја предност над другим тренерима, ми имамо дубоко поверење. Новак каже да сам ја део његове породице. Имамо сличан менталитет. Нисам још научио српски језик, говорим енглески, али знам неке речи српског", казао је словачки тренер.

Новак и Марјан следећи поход имају на Аустралијан опену од 14. јануара, где Ђоковић брани осмину финала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар