Пепе и Касиљас у тандему...!

Носе искуство освајања шест шехара Лиге шампиона! Сада у Порту! Пепе се вратио кући! Португалски фудбалер и бивши ас Реал Мадрида, Пепе, враћа се у Порто где се афирмисао као играч, објавио је тај клуб.

Фудбал 09.01.2019 | 11:45
Пепе и Касиљас у тандему...!
Пепе после више од десет година долази у Португал, а са Портом је потписао уговор на две године, до 2021.

Доскорашњи штопер Бешикташа из турског клуба је отишао половином децембра, а за Порто је претходно играо од 2004. до 2007. године.

Најбоље године каријере уследиле су после тога када је појачао Реал Мадрид и са Серхиом Рамосом у тандему штопера позади "побрао" 13 трофеја.

Пепе је са "краљевским клубом" освојио и три трофеја у Лиги шампиона. За Порто је до сада одиграо 84 утакмице, 18 у Лиги шампиона.

Дао је седам голова и имао још пет асистенција, али је навијачима углавном постао познат по темпераменту и бескомпромисној игри на граници прљавог.

Фотографија из влажних снова Портових навијача. Икер Касиљас и Пепе. У дресу Змајева. Некад незамисливо, данас реалност. После легендарног голмана Реала још један прослављени члан Краљевског клуба задужио је опрему клуба са Драгао стадиона. Пепе је потписао до 2021. године.

Тако се вратио у клуб у коме је играо од 2004. до 2007. Била је то она ера после Жозеа Муриња, Пепе је за 1.000.000 евра стигао из Маритима као замена за Рикарда Карваља. За три сезоне је упркос честим променама на месту тренера пригрлио две шампионске круне, а онда за 30.000.000 евра отишао у Реал.

Тамо га је сачекао ко други него Икер Касиљас, па су у наредних осам година заједно освојили две титуле првака Шпаније, па и онај пехар Лиге шампиона под вођством Карла Анчелотија.

Онда је 2015. Касиљас отишао са стадиона “Сантјаго Бернабеу”, нема у Реалу емоција, чим мало ослабиш - летиш. Две године касније на свом примеру је то видео и Пепе. Али сада, три године пошто и Португалац напустио Мадрид – поново заједно. И није им дуго требало да првим селфијем са стадиона Драгао покажу свету да нису заборавили шта су све заједно проживели. Нису ни могли. Превише је тога било.

Уосталом, ако бисмо сабрали све њихове трофеје... Само из Лиге шампиона било их је шест. Огромно искуство за читав тим Порта уочи двомеча са Ромом у осмини финала Лиге шампиона.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар