Кузмић о Будућности: У АБА лиги само у Звезду!

Центар мадридског Реала Огњен Кузмић одбацио могућност да дође у Будућност из Подгорице.

Кошарка 09.01.2019 | 09:45
Кузмић о Будућности: У АБА лиги само у Звезду!
Црногорски лист „Побједа“ објавио је уторак да је српски кошаркаш Огњен Кузмић први пик Јасмина Репеше и да би бивши играч Звезде  требао да појача црногорског  евролигаша, послије одласка још једног некадашњег кошаркаша црвено-белих, Алена Омића.

Тим поводом МОНДО је контактирао Кузмића, а он је у кратком разговору одбацио могућност да дође у Будућност.

"Ја идем у Будућност? Од тог нема ништа. Ни са ким нисам причао, нико ме није звао. Видио сам јутрос да се спомињем, али ни сам ким нисам причао, нити планирам да идем негдје“, рекао је Кузмић за МОНДО.

Српски центар има уговор са Реалом до краја сезоне и за сада планира да га одради до краја, упркос малој минутажи.

"Оздравио сам, скроз се опоравио и сада тренирам, радим и чекам своју прилику. Имам уговор до краја сезоне и имам још пет, шест мјесеци да размишљам о будућности“, увјерава Кузмић.

На питање да ли уопште постоји могућност да се у случају неке добре понуде врати у АБА лигу, одговорио је потврдно, али да то може да буде само у Београд.

"Ако бих се враћао у АБА лигу, вратио бих се само у Звезду“, истакао је Кузмић за МОНДО.

Освајач НБА прстена са Голден Стејтом  на високом евролигашком нивоу играо је у Црвеној звезди код Дејана Радоњића у сезони 2016-17 и на 30 евролигашких мечева биљежио 9,4 поена и 4,3 скока по утакмици.

Након тога прешао је у Реал Мадрид, али је на почетку прошле сезоне доживио тешку повреду кољена. Тренутно га тренер Пабло Ласо врло ријетко користи, пошто су му прве опције Таварес, Густаво Ајон, Фелипе Рејес, па и Треј Томпкинс.

Вјероватно због тога су у Подгорици видјели прилику да га ангажују, међутим, Кузмић се очигледно не види у екипи Будућности.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар