Одговор Партизана Морнару: Као да смо ово већ чули...

Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић прокоментарисао жалбу Морнара на исход меча АБА лиге и изјаву првог човека клуба из Бара Ђорђија Павићевића "Стил обраћања јавности Ђорђија Павићевића је веома препознатљив. . . "

Кошарка 08.01.2019 | 17:00
Одговор Партизана Морнару: Као да смо ово већ чули...
Завршница меча Партизан - Морнар у 14. колу АБА лиге, одиграног 5. јануара, била је више негодраматична. Партизан је победио из "одбојке" Џока Лендејла, али су Барани потом уложили жалбу на исход меча сматрајући да је време већ било истекло и траже поништавање утакмице.

На овакав потез Барана, али и оцене које је изнео први човек Морнара Ђорђије Павићевић, данас је реаговао председник Патизана Остоја Мијаиловић, који је у писаној изјави апеловао даниједан клуб не врши притисак на судије и судијску организацију и поручио да је победа Партизана неспорна.

Мијаиловић је, посредством клупског сајта, између осталог поручио и да је "стил обраћања Ђорђија Павићевића препознатљив".

Ево изјаве Мијаиловића:

"Према одлуци дисциплинског судије, Партизан НИС је за утакмицу која се играла 05. јануара био кажњен играњем пред празним трибинама, изузев партера 4, партера Б, беле ложе, ВИП ложе и плаве ложе, које су према споменутој одлуци биле отворене. Због тога, са чуђењем констатујем да први човек Морнара није имао праву информацију или није до краја прочитао одлуку дисциплинског судије

Користим прилику да подсетим јавност због чега је клуб био кажњен и да је непримерено понашање публике на мечу Партизан - Цедевита, заправо била реакција на поједине судијске одлуке. Након утакмице, клуб се није тим поводом оглашавао, већ је прихватио исход утакмице која је за Партизан била од изузетно велике важности, као и потом изречену казну.

У име КК Партизан позивам све клубове да не врше притисак на судије и судијску организацију јер је подршка Истоку Ремсу и судијској организацији дата од стране свих клубова на Скупштини АБА ј.т.д. лиге

Истовремено, користим прилику да констатујем како је стил обраћања јавности од стране Ђорђија Павићевића веома препознатљив, али и да изразим наду да ће се и господин Павићевић и његови саветници, у наставку шампионата уздржавати од притисака ове врсте.

Овим обраћањем, не желим да оспорим ничије право на жалбу, нити желим да прејудицирам евентуални исход исте, али још једном позивам све клубове да се понашају у складу са спортским начелима, чврсто уверен да је победа Партизана у 14. колу АБА ј.т.д. лиге, неспорна.

Желим да овом приликом честитам играчима и стручном штабу КК Морнар на одличној игри коју су приказали у суботњем мечу и захвалим им се на фер и спортском понашању". 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар