Руси граде ново опасно оружје

Нова крстарећа ракета “Калибр-М” домета већег од 4. 500 километара, која може да понесе конвенционалну или нуклеарну бојеву главу тежине од скоро једне тоне, тренутно се у Русији налази у фази развоја за потребе руске Војне морнарице, изјавио је за ТАСС извор ове агенције у руском војно-индустријском комплексу.

Свијет 08.01.2019 | 13:50
Руси граде ново опасно оружје
"Најновија крстарећа ракета велике прецизности која се испаљује са брода ‘Калибр-М”, максималног домета већег од 4.500 км развија се за руску Војну морнарицу. Стварање ракете је у фази научног истраживања и финансира га Министарство одбране", казао је извор.

Он је рекао да је развој ове ракете укључен у државни програм наоружавања до 2027. године и додао да “ракета мора да буде пребачена (морнаричкој) флоти прије краја тог програма”. 

Извор руске агенције је навео да ће се нова ракета разликовати од постојећих ракета “Калибр” које су већ у служби по томе што ће имати већи домет и димензије.

"Биће много већа, тежина њене бојеве главе приближиће се једној тони. ‘Калибр-М’ је дизајнирана да униšтава постројења на земљи и биће у могућности да понесе и конвенционалну и нуклеарну бојеву главу", рекао је тај извор и додао да ће новом ракетом бити опремљени бродови почев и од величине фрегате, као и нуклеарне подморнице.

ТАСС наводи да максимални домет до којег може да се испали актуелна ракета “3М-14” система “Калибр”, која лети брзином мањом од брзине звука, сада износи око 2.000 километара.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ре

08.01.2019 14:24

Ја мислио измислили неки нови бренд и отворили неку познати фабрику аутомобила, компјутера..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.01.2019 16:05

Имају они и тога само сто су наси народи заслијепљени западом а у ствари појма немају ста све Русија има.(ста све производи) и какве су јој могуцности.

Name

Опа

08.01.2019 21:41

Тесла, Римац, Хуаwеи, упс. Лада, Гаспром,Сбербанк,Лукоил- све неке напредне технологије,банке

Name

Једите Оно Што Се Не Једе

09.01.2019 07:20

И Рује и Амери! Да новац за оружје уложите у медицину, не би било рака!

ОДГОВОРИТЕ