Зеница: Договор о деблокади рачуна

Градски правобранилац Зенице Златко Османовић и директор Рудника Зеница Нисвет Вршкић постигли су данас договор о деблокади рачуна Рудника Зеница, чиме су се стекли услови за прекид штрајка зеничких рудара, који од јучерашње друге смјене одбијају сићи у јаму.

Босна и Херцеговина 08.01.2019 | 12:15
Зеница: Договор о деблокади рачуна
Рудник је Граду за накнаду за кориштење грађевинског земљишта дужан укупно око три милиона, али је деблокада услиједила због потраживања од милион КМ, због чега рударима није могла бити исплаћена накнада за топли оброк за мјесец новембар па су се јуче одлучили на штрајк.

"Све је довогорено и у току дана према банци би требала отићи одлука из Градске управе, након чега ће нам бити деблокиран рачун. Договорили смо се да наставимо редовно измиривати обавезе по Споразуму о исплати дуга на рате, а да ових око 130.000 КМ, колико нисмо платили у протекла 2,5 мјесеца, измиримо што прије будемо могли", каже директор Рудника Вршкић.

Он додаје да сада иде на састанак са Синдикатом Рудника, на којем ће разговарати о прекиду обуставе рада те повратку на посао у данашњој другој смјени.

Извор: Фена

Коментари / 0

Оставите коментар