Морнар: Меч с Партизаном мора да се поништи!

Клуб из Бара реаговао саопштењем након пораза од Партизана у АБА Лиги, тврдећи да је дуел мора да буде поништен или евентуално настављен у додатних пет минута. . .

Кошарка 08.01.2019 | 14:45
Морнар: Меч с Партизаном мора да се поништи!
Много прашине подигла је драматична завршница у Пиониру!

Партизан је савладао Морнар (75:73) у 14. колу АБА лиге, а одмах након утакмице, коју је за црно-беле добио Џок Лендејл "из одбојке", реаговали су из табора црногорског представника и најавили жалбу, пре свега због времена које је остало (1,9 секунди) на располагању кошаркашима Андрее Тринкијерија.

Два дана касније - и саопштење.

Први човекк Барана Ђорђије Павићевић се 48 сати након утакмице обратио и саопштењем за јавност у којем наводи разлоге због којих драматичан дуел мора да буде поништен или евентуално да буде настављен као продужетак од пет минута.

“Ни математички експерти нису успели да одгонетну како то да задњи напад Морнара, који је завршио Волер тако што је шутнуо чим је добио лопту, без дриблинга, траје 2,1 секунду, а напад Партизана, потом, преко Ренфорда, који је примио лопту, направио дриблинг и тек онда шутирао, траје 1,5 секунди. Наши пријатељи, експерти из ове области, ломили су главу да објасне тај феномен и није им успело, осим, уколико, веле, није у међувремену пронађена нека нова математичка формула, по којој оно што је дуже, у ствари, краће траје”, стоји у саопштењу Павићевића у коме се додаје.

"Прозивају нас да се нисмо правовремено жалили на време послије Волеровог коша, што, једноставно, није тачно. Лично сам судији Белошевићу сугерисао да време на семафору није мјеродавно и да прегледа снимак, на шта се он оглушио. Тако да нема места ни приговору да смо непринципијелни. Само ово је довољан разлог због којег утакмица мора да буде поништена и да одговорни људи у АБА лиги одлуче да ли ће бити одиграна нова или ће се само играти продужетак".



"У медијима у Србији се провачи да је Партизан оштећен од стране судија, а не Морнар. Међутим, лако је доказати супротно. Предочићемо у жалби АБА лиги где је све Морнар оштећен и то поктрепити адекватним снимцима. За ову прилику истичемо само оно што се дешавало пре последњег напада Морнара на четири секунде пре краја, у такозваном 'мртвом времену', када се Ребић спремао да убаци лопту у игру. Пре него је додао лопту Волеру - Маринковић, Загорац и опет Маринковић, направили су три намерне личне грешке које се лепо виде и на приложеним фотографијама. Осим ових, доставићемо и друге фотографије из којих се јасно види ко је, у ствари, оштећен”, стоји у саопштењу у коме се додаје и трећи разлог због ког је Морнар незадовољан.

"У одлуци дисциплинског судије АБА лиге стоји: Утакмица бр. 71: КК Партизан НИС – КК Цедевита. Кажњава се КК Партизан НИС са 5.000,00 еура казне и затварањем целе дворане због пропуста у организацији утакмице за сљдећу утакмицу у организацији КК Партизан НИС. Требало би, очигледно, да одговорни људи АБА лиге објасните и нама и свим гледаоцима у региону откуда, после овакве одлуке дисциплинског судије АБА лиге, бројна публика у Пиониру на мечу Партизан НИС – Морнар", написао је Павићевић и додао:

“Жалбу ћемо, на моје инсистирање, закључити обраћањем г. Истоку Ремсу, комесару за суђење АБА лиге, који би требало да објасни како је могуће да Партизан НИС-у у Београду против Морнара суде тројица судија из Београда?!”, стоји у саопштењу Ђорђија Павићевића у коме се закључује.

"Мислим да је из свега наведеног сама спортска јавност може да просуди ко је и колико оштећен на утакмици Партизан НИС – Морнар”.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар