"Српска ће бити све јача и јача"

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић честитао је грађанима Републике Српске Дан Републике. Честитку преносимо у цјелости:

Република Српска 08.01.2019 | 11:22
"Српска ће бити све јача и јача"
Поштовани грађани Републике Српске, драги пријатељи,

у своје лично име и у име Партије демократског прогреса желим да вам свима честитам Дан Републике. У протеклих двадесет и седам година показали сте на конкретан начин како се достојанствено, енергично и упорно гради Република Српска која је настала као једини начин заштите српског народа у Босни и Херцеговини од трагичних погрома налик онима за вријеме претходних ратова.

Изградили сте Републику Српску са намјером да буде праведно друштво, да се у њој поштују права и слободе свих грађана без обзира на националну, вјерску, политичку или било коју другу припадност. Показали сте на личном примјеру да слобода нема цијену и остварили сте историјски сан наших предака за стварањем слободне и демократске земље на овим просторима.

Данас је вријеме за оснаживање основних вриједности на којима је Република Српска настала, као и за њен нови развојни период. Задатак свих нас јесте да се у потпуности залажемо за владавину права у нашој Републици.

Сви грађани заиста морају бити једнаки пред законом. Сви морају осјетити да их Устав, закони и институције једнако штите и чувају. Нико не смије бити изнад, нити испод закона. Сваки појединац, без обзира на његову друштвену или политичку улогу, мора схватити да је Република Српска са народом изнад њега и да ће свакога наџивјети.

Вријеме је за нови, развојни пут Републике Српске у којем ћемо обнављати Републику конкретним мјерама које ће омогућити да млади људи остану у својој земљи, да имамо више пријатеља, а мање сукоба, да нас у наредним годинама буде више, да просјечне плате у привреди буду много веће и конкурентније онима у неким развијенијим земљама и да имамо модерне и ефикасне институције.

Ми у Партији демократској прогреса позивамо све вас да се окупимо око идеје праведне, просперитетне и уређене Републике Српске, која ће нашим заједничким и преданим радом постати најуређенија заједница на овим просторима.

Наша земља има људе који су способни да то остваре, има их у свим партијама и има их мимо партија. Морамо им дати шансу, морамо их сачувати и омогућити им да нормално живе и раде у својој земљи.

Ако се будемо у својим животима и свом раду водили идејом боље Републике, ако сваки дан учимо нешто ново и прихватимо се потребних промјена, ако уградимо оне добре вриједности којима су нас учили код куће, онда нема страха кад је ријеч о судбини и будућности Републике Српске.

Она ће постојати, вјечно трајати и бити све јача и јача.

Дубоко вјерујемо у такву Републику Српску.

БН ТВ

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Четничка Бања Лука

08.01.2019 10:28

Срећан рођендан вољена наша Републико Српска ! Нека цркну душмани !

ОДГОВОРИТЕ
Name

еом

08.01.2019 10:45

Бореновицу ти недавно реце да нам се црно писе, а сад прицас о некој снази. Која лазна снага?

Name

Реално

08.01.2019 11:16

До јуце си прицо да све дубље тоне истина је сто се тице јацине не вјерујем Сарајево се ту пита зна се ко је газда

Name

БДП

08.01.2019 11:17

Бруто производ по глави становника ће расти, јер број становника пада брже од пада БДП.

Name

Бањалучанин

08.01.2019 11:46

Није болест све што боли, болиду ортодоксни !!!

Name

носверату

08.01.2019 11:48

БДП це да пада са бројем становника јер депопулација проузрокује смањење економске активности,Погледај мала мјеста која су опустјела у њима је све замрло,немас кафица,нема пекара,фризера.у тим мјестима се ниста не гради,знаци депопулација доноси смањење БДП,економије и јос вецу економску пропаст.Губљењем становниства бице мање потросаца а то знаци мање ПДВ и мање директних пореза у касу дрзаве итд .Краткороцно исељавање це имати позитиван ефекат на ПДВ јер вецина дијаспораца саље лову у БИХ,долази у БИХ кад има слободно и троси,гради куце и купује станове итд итд али дугороцно то је катастрофа јер следеце генерације које одрасту у дијаспори ниста неце везати за БИХ и РС а и ови дијаспорци који сада оду се после 15 или 20 год навикну на зивот вани па их носталгија све мање вуце у БИХ,многи висе воле отици на неко егзотицно путовање кад имају слободно него посјетити БИХ и гледати бједу у БИХ,Све у свему за 20-30 година це у БИХ зивот бити много гори него данас

Name

ре новсерату

08.01.2019 11:54

Бореновиц није ни писао о БиХ него о Српској мада стоји то сто пишеш...

Name

Буби...

08.01.2019 12:04

ПРИЦЕ ЗА МАЛУ ДЈЕЦУ ХЕХ ЈАКА САМО СЕ ТОНЕ И ТОНЕ ЉУДИ ОДЛАЗЕ ЗА БОЉИМ ЗИВОТОМ ТАМО ГДЈЕ МУ ЈЕ ЕГЗИСТЕНЦИЈА БОЉА И СИГУРНИЈА ПРОЦЕ СВИ ВОЗОВИ ДОК СЕ ВИ ПОЛИТИЦАРИ У ЦИЈЕЛОЈ БИХ ДОГОВОРИТЕ ЗА ВАС ЈЕ ДОБРО АЛИ НАЗАЛОСТ ЗА НАРОД НЕМА БОЉЕГ .У ТО СМО СЕ УВЈЕРИЛИ ДО САДА НИСТА НИЦИМ. САМ0 СЕ КРЦМИ И УПРОПАСТАВА.

Name

Мрмак

08.01.2019 12:13

Благош теби,ни бриге ни памети.

Name

Или

08.01.2019 12:30

Тако је,када порастес бицес додо

Name

@цетник БЛ

08.01.2019 12:36

с циме се будала поноси паметан се стиди

Name

РЕ

08.01.2019 12:50

Добро јутро Бореновицу , је ли свануло (свице) , до јуце ти ниста није ваљало а сада нас цека свијетла будуцност . Кази ти нама ста си ти и ПДП до сада урадили за РС , путеви , сколе , болнице , вртици , и представљање РС у заједницким институцијама ?

Name

Пензионер

08.01.2019 13:05

@носверату, јако добар коментар на тренутно стање.

Name

РОМАНИЈА

08.01.2019 19:57

По цему це бити јаца и јаца да ми је знати само, никад народ сиромаснији није био , људи масовно одлазе, некад пуна села данас су пустос , јел ви знате колико има становника од Требиња до Бијељине?? Они који добро продају имовину у Сарајеву , а скрасили се у РС посље рата , одлазе у Београд и Нови сад, Истоцно Сарајево губи становниство масовно, Романија скоро пуста , Херцеговина катастрофа, Рудо, Цајнице, Рогатица и да не набрајам.... Гдје нема привреде и запосљавања и фабрика , БРАЦО СРБИ НЕМА НИ ЗИВОТА!! Народ ово мало сто је остало не занима ни 9-ти јануар ни славе ни свеци висе, људи се боре да презиве, на ивим крајевима зиме су сурове уз све проблеме. Оно сто сам цуо, да од Требиња до Зворника има око 150.000 становника, то је трагедија, укљуцујуци Ист.Сарајево. Ово је катастрофа. Како ово зауставити зна ли ико?? Не зна, ал битно је да све оде за Б.луку, на крају це РС спасти на Б.луку и Лактасе, а и то це пуци. Јесмо ли се за ово борили 4 године да од Додика не смијемо проговорити, да оклопни транспортери крузе Б.луком, ста је ово јел ово рат или ста, пита ли борце ико иста висе овдје?

Name

ре. Романија

08.01.2019 21:04

Ријетки су тога свјесни, понасају се као да нас има пар милиона, а стварност је страсна. Истоцни дио је пустос, млади бјезе, вецина тог броја који наводис је старо становниство које изумире, пропаст опста.

Name

Ре

08.01.2019 10:36

Сто дуже буде постојала бит ће све мање становника у њој. Али вас који сте се на основу њеног постојања обогатили и нас задужили , сву привреду и не привреду уништили бит ће вас све висе и висе . Ви који се највише кунете у њу већ сте је срушили али нећете због властитог интереса да то признате. Нова Градина нови кредити. Ни једна фабрика се не отвори у 25 година а затворило се готово све !!!! Па ви и даље вјерујте !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чича

08.01.2019 10:46

Браво....свака на мјесту

Name

Лаик

08.01.2019 11:32

Како може нешто да опстане кад је све подјељено на партијској основи а не на економској и у којој пдп такодје учествује ? Они сто још опстало воде партијски људи који музу за себе и за партију која га је тамо поставила. О којем ти оптимизму причаш? Па и ви сисате одредјени слој привреде преко ваших јатака а друге пљујете јер могу висе да сисају него пдп? Ја вјерујем само у Њемачку и то ми је једина нада а не опстанак РС. Кад је потпуно исисате ви ће те само преци преко Дрине у ваше виле и Наставит даље живјет као да се ништа није ни десило. Нису дјабе специјалне везе са Србијом подписане зар не?

Name

Коцкица

08.01.2019 14:58

Да додам.. Само им јос треба да нас у какав свети рат увуку и онда су одрадили све.

Name

Мицк

08.01.2019 10:37

Бице јос јаца кад јој се ти скинес са грбаце ,на којој зивис од основне сколе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

08.01.2019 10:47

Браво...прави коментар

Name

Освит

08.01.2019 13:44

Кад слусате насе политицаре једино се мозе закљуцити да они немају појма у којим смо ми го...ма.Постављам питање од врховног политицара Додика до осталих партијаса и назови политицара: Како видите будуцност своје дјеце и уницади у Републици Српској и засто им одузимате право да буду добри и постени људи.Засто своје потомке испоруцујете на тацни криминалцима.Засто се мора отици са ових простора да би зивјели као људи.

Name

Кхал Дрого

08.01.2019 10:39

Ова наша Српска је изложена сталним нападима, разна поган насрће на ову нам Српске, опогањују, олајавају, негирају и укидају, проклињу и демонизују, и џаба им, Српска опстаје. Прејаки су темељи, уграђени животи оних најбољих међу нама. Пуно тога смо предеверали, атаке, и догађаје крајем 1990их, и силник је ударао, биће још насртаја, вјетрова, роварења извана и изнутра, чекају нас и многа искушења. Ова Српска наравно није оно што може и мора бити, имамо и економско посртање, ваља порадити и на моралном, духовном и културном оздрављењу нације, како би Српска била угодније мјесто за живот. Дуг и трновит пут је пред нама, али биће то како треба. Нека нам је срећан 27.рођендан наше отаџбине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.01.2019 10:50

Сједи, два.

Name

За карину дрогу

08.01.2019 10:54

Јесте, “прејаки су темељи” масовне гробнице некадашњих комшија....

Name

децко

08.01.2019 11:02

Као сто ти реце... најбољи су вец дали зивоте... Олос који се богати на прици о угрозености остаје на врху! Теско цемо се ми опоравити од економског, моралног и духовног посрцања... нека нам је са срецом!

Name

Ре кхал д

08.01.2019 11:17

Економско посртање? Дуг и трновит пут? О цему ти прицас? Знас ли ти гдје је Југославија била 23 године послије заврсетка ИИ свјетског рата, када ниста није било изградјено, а гдје смо ми?

Name

ре за остале

08.01.2019 11:58

Ви да живите у Норвеској, као најјачој земљи свијета по БДП ви би опет били незадовољни

Name

Неко

08.01.2019 12:01

Кхал Дрого истина је то сто казес али много веца опасност за РС је ово сто ради резим у РС.Измисљање разних намета ,например порез на некретнине и онда јос прете народу како це казњавати и како це им одузмати куце а исти порез не постоји у Хрватској или федерацији и јос гомиле закона где резим гледа само да отеза зивот и наметне сулуде намете ионако осиромасеном становниству.Ми смо ову земљу одбранили и створили никакв порез на властите куце и имовињу народ не треба да плаца.Умјесто да се доносе закони који це олаксати зивот народу резим све ради да огади становниству ову земљу и да отеза зивот у њој и натјера људе да се исељавају.Пљацка,сулуди намети и порези,криминал корупција,упропастено здравство,образовање .Коме треба РС ако це сви иселити из ње.Зато треба русити овај злоцинацки ненародни резим који унистава Србе и РС.РС је прељепа има огромну територију и природна богастава 800-900 хиљада становника колико зиви у њој мозе да зиви ко свајцарска смао треба срусити злоцинацки ненардони резим и довести родољубе на власт

Name

Ре Кхал Дрого

08.01.2019 14:22

Ајд ти гледај Игру престола ....

Name

исс

08.01.2019 10:51

ОБИЧНА ДЕМАГОГИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

08.01.2019 10:58

Браво Браво Браво Бореновицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

08.01.2019 10:59

Подршка одличан текст. ПДП је права странка и има Бореновића доброг и паметног лидера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лупаш румени

08.01.2019 11:00

Ако је мислите јачати ко Иванић Пореску управу и Војску Републике Српске, боље немојте јер од ње неће остати ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

08.01.2019 11:01

Напријед Борене. Идемо сви за др Борјана за градоначелника Требиња. Борен за Борјана

ОДГОВОРИТЕ
Name

дррр мррр

08.01.2019 11:12

Бити це јаца у цему?Једино за васе дзепове мозе бити добро за народ никако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судбина

08.01.2019 11:24

А на каквим то темељима почива РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

аа

08.01.2019 11:34

ахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

08.01.2019 22:12

Цовјек говори о ономе како треба али Не,код нас је тако ко има и визију за боље тај не ваља

Name

Култура

08.01.2019 11:41

Прави политицар без обзира на неслагање и разлиците ставове , барем протоколарно би требао осим градјанима цеститати и предсједнику Републике Српске !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

08.01.2019 12:11

БИЦЕ ЈАЦА САМО КАД МАФИЈА У ЗАТВОРУ БУДЕ А НЕ НА ВЛАСТИ И КАД ПРОРАДИ СУД И ТУЗИЛАСТВО А МИЛИЦИЈА ПОЦНЕ ДА РАДИ ЗА НАРОД А НЕ ЗА МАФИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАД ЦЕ

08.01.2019 12:18

КАД БОРЕНОВИЦУ, ОДОСЕ НАМ ДЈЕЦА, УЦЕСНИЦИ РАТА БЕЗ ПОСЛА А НИЈЕ ИХ МАЛИ БРОЈ, ДЕЗЕРТЕРИ ВОДЕ СТРАНКЕ ФИРМЕ БАНКЕ ДРЗАВУ И ТО СЕ ОДНОСИ НА СВЕ НЕ САМО НА ВОДЕЦЕ СА КОАЛИЦИЈОМ...И ПО ЦЕМУ И КАДА ЦЕ БИТИ БОЉЕ И ЈАЦЕ, НАРОД У ДУГОВИМА ДО ГУСЕ ЈЕР ЗИВЕ И СКОЛУЈУ ДЈЕЦУ НА КРЕДИТ И ВЕРЕСИЈУ, КАД ЦЕ И КАКО БИТИ БОЉЕ И КОМЕ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бори

08.01.2019 12:30

Само јос да казу да за Републику српску неће жалоти ваших живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СвеСкупа

08.01.2019 12:36

Ех Бореновицу, ако те неко пита колико је сати, не морас да објасњавас како сат функционисе или како се он прави. Ево 27. година објасњавате, како би требало бити, односно објасњавас, како сат фунционисе, а не говорис, какво је сада стање, односно колико је сати. Цекајуци Свицарску, требат це нама јос пуно сатова и сви це те објасњавати како се они праве и функционису, мислеци при томе да ми обицни људи не знамо. До тада моземо само да сањамо и Свицарску и њене добре сатове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

08.01.2019 12:49

Дубоко вјерујем у такву РепубликуСрпску.Нато исто...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разум

08.01.2019 13:36

Бореновићу,окупљени смо око СНСД-а и патриотске коалиције на челу са господином Додиком и госпођом Цвијановић.Не требају нам за сад нови лидери а поготово нам не требају циркусанти какви сте ви лично и истакути чланови ваше странке.Српској је потребна нова опозиција која ће такође бити патриотска ништа мање од актуелне власти.Ви и ваша странка су само проблем ове наше дивне републике али нека је и вама лично и члановима ваше странке срећан наш најдражи државни празник као и свим другим грађанима Српске и онима у Отечаству и онима у туђини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

08.01.2019 13:38

ПОЗДРАВ БОРЕНОВИЦУ, ЗА ВРЕМЕ ПДП -а ЗАПОСЛЕНО НАЈВИСЕ ДЕМОБИЛИСАНИХ БОРАЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

08.01.2019 13:41

Сиђи међу грађане и види како живи 80 посто грађана. Лоцирајте свакодневну проблематику, дајте сугестије и будите уз све оне који су на граници животне егзистенције. Можда гријешим, али са "буџетских јасала" све је позлаћено. Заборављам да ви живите у једној другој животној димензији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азем

08.01.2019 14:37

"Изградили сте Републику Српску са намјером да буде праведно друштво, да се у њој поштују права и слободе свих грађана без обзира на националну, вјерску, политичку или било коју другу припадност." Е, кад назови напредна опозиција овако кења ста да цовјек оцекује од "назадних". Просетајмо стазама права и слобода 92-95 кроз Приједор, Сански Мост, Кљуц, Бијељину, Зворник, Висеград, Бањалуку, Сребреницу ... Кератерм, Трнопоље, Мањацу, Батковице, Омарску, ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голијат.

08.01.2019 14:45

Хоце бити све јаца кад је сви напусте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

08.01.2019 14:56

Како је то све јаца кад нас је све мање сваки дан? Како је све јаца кад смо све задузенији, а приходи све мањи? Како је све јаца кад је Миле јаци него икад? Како је све јаца кад нам је углед народа у свјету никад низи? Како је све јаца кад нам је здравство пропало, сколство пропало? Како је све јаца кад је мафија све јаца, а полиција и судство одвано приватизовано? Како је све јаца кад имамо опозицију тебе и Вукоту, карикатуре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радул

08.01.2019 15:03

Ех, паралелне стварности. Народ зиви у једној бједној и ови на будзету ција су уста пуна Републике Српске. Имао сам сколског који је радио у Влади у Бања Луци и онда ме угостио, тад сам тек одселио вани. Богами ме цовјек угости. Досао он је тамо неки љеви, фино канцеларија, ресторан, дзабијане ко у Титино врјеме. Зенска нам доноси кафе, све лагано. Смије се и казе био сам у Америци и никад неби. Вјерујем да неби пријатељу, неби ни ја на твом мјесту ал припадам овим 95%

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

08.01.2019 16:09

Хм, не знам по цемо це бити све јаца и јаца, по прицама хоце. Прије би рекао да це бити слабија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еом

08.01.2019 21:11

Нема везе говори да це бити јаца, стварност је невазна.

Name

ББ

08.01.2019 17:24

Сами је слабите само бла бла ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ