ТОП 10: Они су највише разочарали до сада!

Очекивали смо да буду на старом нивоу, да оправдају новац уложен у њих или да просто ОВО буде та сезона у којој ће експлодирати. . . За сада, до уласка у 2019. годину, дебело су изневерили очекивања. Али, још могу да се поправе!

Фудбал 09.01.2019 | 23:00
ТОП 10: Они су највише разочарали до сада!
Улазак у други део сезоне идеалан је период за резиме до сада урађеног!

Потребно је неколико месеци да бисмо могли да кажемо ко је оставио какав утисак, а овога пута МОНДО је за вас издвојио листу играча који су имали разочаравајућу јесен и зиму 2018/19, далеко испод очекивања.

Неки у односу на новац уложен у њих овог лета, неки у односу на "темпо" који су задали у сезонама иза нас, а неки у односу на "хајп" који влада у јавности...

Преостаје им да нас импресионирају у 2019. години, пошто другу половину 2018. године неће памтити по својим блиставим партијама, а добра вест је да је увек важнији онај "утисак на крају", тако да још увек стигну да се "избришу" са листе разочарања.

Ми смо за вас издвојили листу од десет највећих разочарања, а у коментарима нам пишите кога бисте ви додали или "прецртали" са нашег списка!

Кренимо редом...

ТОМА ЛЕМАР (АТЛЕТИКО МАДРИД)

Ако овако настави - сигурно највећи промашај летњег прелазног рока.

Талентовани француски фудбалер је дуго био на радару Челсија, Арсенала и Ливерпула, да би овог лета неочекивано стигао у Атлетико Мадрид који је за њега платио рекордних 70 милиона евра, али за сада од њега не добијају оно што су "кеширали" за 70% права на њега.

Све до овог викенда није био под нарочитим критикама из Шпаније, али после његове најлошије партије ове сезоне против Севиље (1:1) - "Марка" га је озбиљно прозвала. Водећи шпански лист се запитао како је могуће да на "Писхуану" није имао једну исправну одлуку, због чега је деловао толико несигурно и нервозно, али и како је могуће да га је Атлетико толико платио...

Доскорашњи фудбалер Монака не доноси превагу по левом и десном крилу у Ла Лиги, тако да је до сада забележио тек по гол и асистенцију.

Ипак, има поверење Симеонеа који жели да га сталним играњем пробуди...

СЕРГЕЈ МИЛИНКОВИЋ-САВИЋ (ЛАЦИО)

Нажалост, на листи је и један наш фудбалер...

Од Сергеја Милинковић-Савића се очекивало да овог лета промени средину и добро "наплати" феноменалне партије у дресу Лација, али у другој половини године ништа није било по њега - ни у клубу, а ни у репрезентацији.

Под посебним притиском је обукао дрес "орлова" и није импресионирао онако како се очекивало на Мундијалу, одиграо је добро само против Костарике, док су га можда помало и "опиле" приче о преласку из Лација и константним написима у медијима (Клаудио Лотито и Матеја Кежман) да ће напустити Рим за суму између 100 и 150 милиона евра...

Када је остао члан Лација, и потом потписао нови уговор, није успевао да поврати форму из прошле сезоне због чега је био и на мети навијача.

Од обичних звиждука до расистичког транспарента, СМС-у није било лако претходних шест месеци пошто је имао проблема са самопоуздањем, да би погодак против Каљарија натерао и сузе радоснице на његове очи.

После тога је још једном био стрелац, а надамо се да ће се бољим партијама "самоизбрисати" са ове листе разочарања!

ВИЛИЈАН БОРХЕС ДА СИЛВА (ЧЕЛСИ)

Био је на корак од трансфера у Барселону и тешко да ће икада више Челси на "столу" имати понуду од 80 милиона евра за вештог дриблера из Бразила...

Вилијан (30), по правилу, најбоље партије у дресу Челсија пружа када читавој екипи не иде, тако је било у последњој сезони Жозеа Муриња и Антонија Контеа на клупи овог тима, док када су то такмичарске године у којима се боре за трофеје - ту је много "тањи".

Можда је највећи проблем у његовој игри неконстантност, док се ове сезоне још увек чекају "бљескови" какви су типични код њега!

За 20 наступа у Премијер лиги забележио је само два гола и четири асистенције, иако се очекивали да ће његова статистика бити далеко попуњенија пошто је на "Бриџ" дошао менаџер који форсира атрактиван фудбал.

Уместо тога, Вилијана често видимо као себичног у завршници напада, уз обавезну љутњу када због неубедљиве партије напушта игру. Слично је и са Моратом!

РОМЕЛУ ЛУКАКУ (МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД)

Не бисмо погрешили ни да смо ставили Пола Погбу или Алексиса Санчеза, али ако у обзир узмемо и њихове наступе шест месеци раније - онда то и није толики шок.

Лукаку је играо веома добро за Манчестер јунајтед протекле сезоне, имао је феноменалан наступ на Мундијалу, али је потом по поновном облачењу дреса "црвених ђавола" просто нестао, а можда је и његова "голгетерска" форма отказа коштала Жозеа Муриња.

Нападач у кога је у једном тренутку имао безусловно поверење почео је да "трокира", лако је уочити и проблем са килажом, а видећемо да ли је то била само фаза.

Први део сезоне је за њега био прилично просечан - до Нове године само шест голова.

ГОНСАЛО ГЕДЕШ (ВАЛЕНСИЈА)

Ни близу форме из прошле сезоне...

Португалац је дошао као "вундеркинд" у Пари сен Жермен, није добио довољно простора и због тога је прослеђен у Валенсију, а његове прошлогодишње партије (6 голова, 11 асистенција) натерале су "шкрте" људе са "Местаље" да га пазаре за 40 милиона евра.

ПСЖ је хтео и више, надао се да ће неко од Енглеза понудити више, дуго су оклевали са трансфером, тако да је Гедеш тек у последњим данима августа постао члан Валенсије.

Није прошао припреме са екипом, није имао велики одмор због Мундијала, а због потписа је оклевао и са операцијом препона која га мучи већ месецима уназад. Деловао је спорије и мање мотивисано ове сезоне - што је један од разлога посртања "слепих мишева".

На уласку у 2019. годину нема нити гол за Валенсију, забележио је само једну асистенцију, а на крају се одлучио и на операцију препона која би могла да значи повратак на старо.

Овако је на листи најлошијих појачања ове сезоне...

ГАБРИЈЕЛ ЖЕСУС (МАНЧЕСТЕР СИТИ)

Испромашивао се млади нападач на Мундијалу, а то као да га и даље мори...

Габријел Жесус је једно време био изузетно важан играч за Манчестер сити, било је прича о томе да је време да "истисне" Серхија Агуера из стартне поставе, међутим повреде и нешто лошија форма по повратку на терен успорили су његов напредак до највећих звезда.

Жесус је имао изузетно лоше Светско првенство на коме је у сваком сусрету био стартер и није успео да се упише у стрелце, због чега су навијачи "упирали прстом у њега".

Погодак у другом колу против Хадерсфилда, када је играо у тандему са Агуером, требало је да значе повратак у праву форму, међутим уследила је права патња за њега и био је без гола наредних 15 утакмица, изгубио је самопоуздање, поверење Гвардиоле...

Уколико Сити жели на титулу, мора и Габријел да се пробуди до краја!

КУТИЊО (БАРСЕЛОНА)

Остајемо код Бразилаца!

Прошло је годину дана откако је Кутињо стигао у Барселону у рекордном трансферу за Каталонце, али и даље се не може рећи да је кључни и неизбрисиви део тима Ернеста Валвердеа...

Томе су мало кумовале повремене повреде, помало и то што Кутињо и даље нема "фиксну" позицију, као и то што лопта није најчешће код њега у ногама, пошто све почиње и завршава се додиром Лионела Месија, званично петог (!!!) најбољег играча света.

Кутињо, заправо, не игра толико лоше, али од играча плаћеног 130 милиона евра - се очекивало много више, бар се тако под лупу ставља сваки потез његовог саиграча Дембелеа.

Када не постиже голове од којих "вилица пада на под" - Кутињо не доприноси толико много игри Барселоне, чак се у овом тренутку прича о "трејду" са Пари сен Жерменом за Килијана Мбапеа, мада то делује прилично нереално.

Четири гола и асистенција је сигурно много мање од онога што је Барселона имала на уму када је месецима убеђивала Кутиња да дође на "Ноу Камп".

КРИСТИЈАН ПУЛИШИЋ (ДОРТМУНД)

Изучаваће се како је Борусија из Дортмунда успела да заради 64 милиона евра на играчу коме је до истека уговора остало годину и по дана, а који је ове сезоне одиграо 485 минута.

Шалимо се мало, јасно је колико ће долазак Американца на "Стамфорд бриџ" повући нових спонзорских уговора, али стриктно фудбалски гледано - Пулишић је у овом тренутку скоро па лошији фудбалер него када се "појавио" у Бундес лиги код Јиргена Клопа...

Момак који може да игра на свим позицијама у нападу је драстично стагнирао, није направио "бум" када се то чекало од њега, па је тако ове сезоне изгубио и место стартера пошто задатке феноменалног тренера Лусијана Фавра далеко боље извршава две године млађи енглески фудбалер Џејдон Санчо, који је доприносио головима и асистенцијама.

Пулишић је ове сезоне уписао тек један гол уз две асистенције, а последњи пут стартер је био још у септембру.

Хоће ли успети у Челсију да замени Вилијана или Педра? Мора МНОГО боље од овога.

МАНУЕЛ НОЈЕР (БАЈЕРН)

Једини голман на листи, иако је "материјала" било и у другим тимовима.

Легендарни немачки чувар мреже је већ неко време "бледа копија" голмана који се стављао у исту раван са Касиљасом и Буфоном, али за сада се испоставља да је његов "рок трајања" био далеко краћи од поменутих "вина", који понекад делују као да имају натпис "неограничено".

Тешка повреда га је одвојила готово сезону ван терена, "на силу" се вратио током Мундијала и тамо имао партије за заборав.

Многи сматрају да би тешко био стартер и у Бајерну да није годинама градио такво име, а крајем новембра био је и најлошији голман Бундес лиге - уколико гледамо проценат одбрањених шанси (.441) међу голманима који су више од осам пута стајали између статива...

Добра вест за њега је да су многи голмани доживљавали и "другу младост", па се то и даље очекује и од њега упркос свим проблемима с којима се суочавао.

ПОЛА РЕАЛ МАДРИДА!

Нисмо могли да издвојимо само једног играча, па смо одлучили да посебан део топ-листе посветимо троструком узастопном шампиону Европе и Света који "не зна где удара".

Наравно, главни разлог томе је одлазак Кристијана Роналда, који је био "све и свја" Реал Мадрида, односно тренера Зинедина Зидана који је знао како да екипу држи на окупу, а који је осетио да ће уследити пад у форми након доминације фудбалом каква није виђена у овом веку.

Ко је далеко испод очекивања?

Пре свих Лука Модрић, који је од Мундијала испод свог нивоа - како код Лопетегија, тако и код Соларија, али није усамљен у том непрепознатљивом краљевском руху...

Врло лоше партије пружа и његов сарадник на средини терена Тони Крос, који је додуше подједнако слаб био и на Светском првенству, "подбацили" су и шпански фудбалери Марко Асенсио, Иско и Серхио Рамос, док је значајан пад уочљив и у игри Рафаела Варана који је у овој полусезони вероватно "накупио" грешака колико није у претходне три године заједно.

О игри Карима Бенземе се такође много прича, од њега се очекивало да "експлодира" без Кристијана Роналда, али очигледно је и он навикао да се превише ослони на Португалца.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тренер

10.01.2019 22:45

А јел реално да Модриц буде најбољи играц европе и свијета добар играц јесте ал најбољи реално ми је то смијесно

ОДГОВОРИТЕ