Драгића "испитивали" због "Христос се роди"!

Ја сам Словенац, православне вере", одговорио је Драгић на провокације.

Кошарка 07.01.2019 | 21:30
Драгића "испитивали" због "Христос се роди"!
Многи спортисти су на друштвеним мрежама честитали Божић верницима који по јулијанском календару прослављају рођење Исуса Христа, али иако је време празника - и такве ствари знају да донесу непотребну полемику...

То је на својој кожи осетио и словеначки кошаркаш Горан Драгић, чији је отац Србин из Зворника, након што је написао кратку поруку православним верницима, на ћирилици.

"Мир Божији, Христос се роди", написао је кошаркаш Мајамија уз фотографију на којој "ломи" чесницу са сином, односно где се јасно види традиционална трпеза карактеристична за божићни доручак или ручак  код православних верника.

Међутим, то се није допало свима...

Неколико коментара је било непријатно по Драгића, тако да је он чак одговорио једном навијачу који га је упитао: "А, ти си Словенац?".

''Ја сам Словенац, православне вере. На данашњи празник ти желим мир у души и радост у срцу", написао је Горан Драгић на словеначком, без намере да наставља даљу полемику и објашњава своју вероисповест другима, што је свакако приватна и интимна ствар.

Горан Драгић је рођен у Љубљани 1986. године из мешаног брака Србина и Словенке. Има три године млађег брата Зорана који такође наступа за Словенију.

Познато је да је Драгићев отац Србин а мајка Словенка. У 2018. године је понео и Орден Његоша првог реда којим је одликован од стране председника Републике Српске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

вујић жељк0

08.01.2019 06:44

Свака част Драгићу.Играо си поштено за Словенију.Поздрав из Добоја.

ОДГОВОРИТЕ