Савјет за Дегенека...

Пази, имао си сјајних шест месеци у Звезди! "Све што знам да је потпуно фокусиран на турнир. Не жели да доноси било какве одлуке до краја турнира. Ово је велика сцена за њега", каже селектор Аустралије, Грејем Арнолд.

Фудбал 09.01.2019 | 13:00
Савјет за Дегенека...
Могли сте већ да читате да је лидер првенства Саудијске Арабије Ал Хилал спремио трогодишњи уговор Милошу Дегенеку. Спреман је да му понуди годишњу плату од два милиона евра. То је понуда која не долази свакога дана. Сада је одлука на Милошу. А то није тема којом се бавимо само ми, већ је то тема и у репрезентацији Аустралије која у овом моменту наступа на Азијском купу.

Све је прокоментарисао и селектор Кенгура, односно Сокероса, Грејем Арнолд. Он није желео директно да каже Дегенеку шта да ради, али је јасно да селектор не жели да дефанзивац пожури са одлуком и селидбом у Саудијску Арабију. Ипак је то одлазак из екипе која је играла Лигу шампиона на доста мању фудбалску сцену.

Дегенек је импресионирао у дресу Звезде, играо је Лигу шампиона, био одличан и у Салцбургу у дуелу који је одвео црвено-беле у најелитније такмичење.

Уколико буде прешао у Ал Хилал, чека га прилична свота новца. Али, селекторАрнолд упозорава Дегенека да добро размисли.

"Људи имају разлоге због којих доносе одређене одлуке. То је њихов живот. Али, у исто време Дегенек је имао сјајних шест месеци у Црвеној звезди", рекао је Арнолд.

Бивши селектор Аустралије Анге Постекоглу такође никада није био велики фан трансфера у мање лиге из финансијских разлога.

Када су се прве вести о Дегенеку и Ал Хилалу појавиле, садашњи селектор Арнолд је заједно са помоћникомРенеом Муленстином разговарао са штопером о целој ситуацији.

Арнолд није желео да коментарише и каже Дегенеку шта да учини, али је сигуран да дефанзивац неће допустити да га приче о трансферу поремете на Азијском купу.

"Када год је спреман да разговарамо, ту сам. Све што знам да је потпуно фокусиран на турнир. Не жели да доноси било какве одлуке до краја турнира. Ово је велика сцена за њега, као и за све остале момке", каже селектор Сокероса.

Показао је Дегенек да може да се нада озбиљној каријери у Европи, напредовао је под командомВладана Милојевића, али... Понуда налик Ал Хилаловој добија се једном у животу и сигурно је да тераДегенека да добро размисли о свему, без обзира што је у првом тренутку био против селидбе у Азију.

Дегенек је летос стигао на Маракану из Јапана за обештећење од 200.000 евра. Могући трансфер би био веома исплатив са финансијске тачке гледишта и за Црвену звезду која би зарадила преко 3.000.000 евра, али и за самог играча.

Само, није све у новцу.

Милоше, донеси одлуку.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар