Ифет: Давор је жртва система

Давор Драгичевић је жив и здрав. Не знам гдје се налази, а очигледно да има велики страх од повратка у Бања Луку - казао је Фени Драгичевићев адвокат Ифет Ферагет.

Република Српска 07.01.2019 | 16:29
Ифет: Давор је жртва система
Додао је да се Давор Драгичевић данас огласио први пут, те да он с њим није имао никакав директан контакт нити има икакве информације.

- Надао сам се да је с њим све у реду. Видио сам видео-снимак којим се Давор огласио. Жив је и здрав, али немамо директан контакт - казао је Ферагет.

Он је мишљења да је на сцени прављење ситуације у којој се фокус свјесно са званичне истраге убиства Драгичевићевог сина Давида пребацује без икакве потребе на Давора Драгичевића, којег проглашавају бјегунцем.

- Он није бјегунац, он је жртва система. То је човјек који је покренуо лавину иза себе, привукао пажњу цјелокупне бх. и свјетске јавности и примјер као и Муриз Мемић достојанственог и храброг грађанина који се покушава изборити само за своје право - казао је Ферагет.

Он је мишљења да случај треба преузети Тужилаштво БиХ јер су за то испуњени услови те да је "сасвим јасно да тужиоци који до сада нису проводили адекватну истрагу због учињених великих пропуста у истрази нису у стању сами себе да истражују".

- Неко мора дати одговор на питања ко је убио Давида и ко је довео до ове цјелокупне ситуације - оцијенио је Ферагет.

(БН/Фена)