Једини разлог што је Гарсија још на Велодрому је...

Олимпиков трошак између 8. 000. 000 и 12. 000. 000! Тензија над Марсељом!

Фудбал 09.01.2019 | 11:00
Једини разлог што је Гарсија још на Велодрому је...
Прошле сезоне направљена је добра основа, овог лета се пристојно улагало, али уместо напретка Олимпик је направио корак уназад. Незадовољство навијача кулминирало је после испадања од четвртолигаша Андрезјеа у Купу Француске (0:2) и управа клуба из Марсеља сада тражи решење за излазак из кризе. Навијачи траже смену Рудија Гарсије, али према писању локалног Прованса то се неће десити, јер би такво решење прескупо коштало Олимпик.

Прованс пише да би Олимпик у том случају Гарсији морао да исплати између 8.000.000 и 12.000.000 евра на име накнаде шефу струке и његовим сарадницима. Зато председник Жак-Анри Еро прст кривице упире ка играчима. Ваљда му је то јефтиније решење?

“Стално причамо о шарму куп такмичења, али ово вечерас била је ноћна мора“, жалио се новинарима Еро.

Има наравно нешто и до играча. Бразилац Луиз Густаво, једини који је после срамотног пораза од Андрезјеа имао довољно храбрости да стане пред новинаре, гађао је у центар мете.

“Морамо да овом клубу укажемо веће поштовање. Клуб нас плаћа и то морамо да поштујемо. И зато морамо да заборавимо на егоизам и нека наше индивидуална незадовољства“, искрен је био Густаво.

Гарсија је покушао да спусти лопту констатацијом да сви деле одговорност, те да је он као тренер наравно најодговорнији. Међутим, није толики проблем ко ће преузети кривицу. Питање је ко ће извадити клуб из кризе. Можда ће то бити Марио Балотели, уз левог бека приоритетан задатак Олимпика у јануарском прелазном року?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар