Томић: Уникаха је фаворит за освајање Еврокупа!

Тренер Црвене звезде, Милан Томић, рекао је да је Уникаха један од фаворита за освајање Еврокупа, али да верује да његова екипа може да јој парира.

Кошарка 07.01.2019 | 20:35
Томић: Уникаха је фаворит за освајање Еврокупа!
"Једна од утакмица у којој нас очекује велики противник, један од фаворита за освајање Еврокупа и то на њиховом терену. Знамо каква је атмосфера тамо, оно што морамо да урадимо је да исконтролишемо утакмицу, њен ритам, да не дозвољавамо контранападе, морамо да исконтролишемо и скок у одбрани. Ако то будемо спровели имамо велике шансе да победимо", рекао је Томић за клупски сајт.

Кошаркаши Звезде путују у Малагу, где ће у уторак од 20.45 играти против Уникахе, утакмицу другог кола Топ 16 фазе Еврокупа.

"Уникаха је евролигашка екипа са искусним играчима, знају да играју те утакмице. Ми смо као тим јаки, као група кошаркаша можемо да одговоримо на то искуство", додао је Томић.

Уникаха је није изгубила утакмицу у Еврокупу на свом терену ове сезоне, а по утакмици у просеку постиже 90 поена.

"Ово је изазов за нас, лидери су у многим параметрима, али морамо да одиграмо квалитетно и да на првом месту, исконтролишемо утамицу, али мислим да можемо да им парирамо. Имамо добру атмосферу, неколико добрих утакмица смо одиграли, али у Малаги морамо да одиграмо много добар меч", рекао је Томић.

У првој утакмици у Топ 16 фази Звезда је победила Лимож, а Уникаха је изгубила од Валенсије.

Кошаркаш Звезде Марко Кешељ рекао је да је Уникаха квалитетна, али да је за његову екипу то лакша утакмица од оне против Лиможа, пошто ће шпански тим бити под притиском.

"Играли смо много око Нове године, ритам је јак, али најважније је да смо сви здрави и спремићемо се за утакмицу. Нама је један брејк важан, негде морамо да га тражимо ако желимо да прођемо даље и не бојимо се никога", навео је он.

Играч црвено-белих Бранко Лазић нада се победи у Малаги.

"Биће тешко, али у добром смо ритму и форми и идемо са добром енергијом, добром утакмицом можемо да дођемо до брејка. Нису губили у Европи до сада на свом терену, видећемо како ће бити у уторак, али морамо да одиграмо добро као тим", рекао је он.

Црвено-бели ће око 17 часова допутовати у Малагу, а повратак за Београд планиран је по завршетку утакмице. Црвено-беле у наредних осам дана очекују још два гостовања, против Игокее у Лакташима и против Валенсије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар